Wpis z mikrobloga

@csk4be: @Pustulka: @MariuszJakistam: jest to mały piec do pizzy w którym jest rownież kamień do wypieku. Ten niepozorny piecyk rozgrzewa sie nawet do ok. 450st. C w 10 minut tak wiec idealne warunki do wypieku dobrej pitcy. W internecie same dobre opinie, a jeżeli chodzi o pizzę to jestem perfekcjonistą wiec juz jakis czas przymierzałem sie do zakupu tego pieca. Za pomocą zwykłego piekarnika po dłuższym czasie prób i
@Wojtas087: lipnie, lepsza pizza wychodziła mi w piekarniku...tutaj dokonałem juz małych przeróbek (wyjąłem termostat) i okazało sie iż pizza zbyt szybko przypieka się od dołu a na górze brzegi praktycznie są dopieczone tylko w dwoch miejscach(głupi kształt grzałki). Widziałem w internecie większe przeróbki tego pieca ale nie mam weny na zabawę. Wróciłem do piekarnika domowego....jakbym mieszkał w domku jednorodzinnym to na pewno wybudowanym mały piec do pizzy no ale "jak sie