Wpis z mikrobloga

@Fjuczer: Cholernie drogie masz to paliwo :)

Wiedziałem na pewno ,że jest to Pug bo obroty miał w tr/min i taką samą czcionkę jak u mnie (607 2.7 V6 HDI), kumpel miał kiedyś 306 i tak kojarzyłem , tylko nie byłem pewien czy nie jest np. z 406 bo podobne zegary ma ! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Fjuczer: BTW Chętnie bym kupił sobie taką 205 GTi czy 306 GTI 6 , bo strasznie podobają mi się takie małe rozrabiaki ! A co do zegarów to chyba 406 miała temp. oleju (u siebie mam tak samo) a 306 chyba tylko w sportowej wersji . Przebieg minimalny jak na auto z tego okresu :)
@UnnamedX: 306 gti w Polsce już chyba nie kupisz. Tak, tu jest tylko temperatura płynu chłodzącego po lewej, tylko lapka sie chyba przepaliła. Przebieg autentyk, auto w rodzinie praktycznie od nowości, kupione jako pół roczne (99')
@Fjuczer: Prawdopodobnie kupie e90 325i . Potrzebuje czegoś mniejszego , jeżdżąc samemu lub z dziewczyną nie potrzeba mi 600 l pojemności bagażnika i miejsca z tyłu . Plus w większości poruszam się po mieście więc wcale ta moc się tak nie przydaje a z 10 l spali w mieście spokojnie . Ojciec mi zostawił samochód bo pewny był Niego , a sam kupił 528i i widzę różnice w klasie pojazdów. Choć
@Fjuczer: E46 to miłe auto do jazdy, szczególnie w takich silnikach, w E36 powinno jeszcze fajniej latać :)

325i tez zresztą szukam bo ma silnik R6 a spalnie niewiele większe od 320i.

Tylko sprzedać Puga to katorga, a najgorzej ze auto jest w porzadku :(
@Fjuczer: Zależy , mechanicznie jest tip top. Auto ma 176kkm przebiegu a nadal od nowości ma : turbiny , filtr cząstek stałych ( zalany raz płynem przy ok 90 kkm za 600 zł ), oryginalny rozrząd (do 240 kkm wg producenta),wahacze (wymieniane tylko tulejki ,końcówki drążków kierowniczych). Z wymienianych rzeczy poza typowo eksploatacyjnymi to : sprzegiełko alternatora , szkło lusterka (kosztuje około 1000zł ale poszło na gwarancji bo przestało grzać), podnośnik