Wpis z mikrobloga

#ocenfilm #film

Przez weekend obejrzałem trochę filmów które poleciliście mi na #filmnawieczor oraz trochę swoich zaskórniaków które odkładałem. A więc po kolei :)

Planet Hulk - animacja

Kto nie lubi bajek i superbohaterów niech przejdzie dalej :) Animacja sama w sobie nie zrobiła na mnie wrażenia. Oglądałem wcześniej takie produkcje jak Batman: Year One, Lige sprawiedliwych czy naprawdę świetnego i mrocznego Batmana Dark Knight Returns w wersji animowanej. Tak wiec Hulk sam w sobie nie wywarł dla mnie jakiegoś wrażenia. Fabuła do przewidzenia, a główny bohater mało wyrazisty. Swoją drogą zastanawiało mnie, skoro Hulk w niektórych momentach był już całkowicie wyluzowany czemu nie zmienił sie znowu w Bruca? Ogólnie 6/10

Die Welle.

Film naprawdę ciekawy, pokazuje jak za pomocą perswazji i lidera można stworzyć w jakimś stopniu sektę. Przyznam szczerze, że końcówka mnie zaskoczyła nie tyle z powodu smierci jednego z bohaterów a wystąpienie nauczyciela na mówinicy. Byłem przekonany, że on naprawdę sie w to wkręcił a tu taki zonk :) Ogólnie 7/10

12 (wersja rosysjska z 2007)

Noo to był strzał w dziesiątkę. I dziękuję @gaska: za polecenie tego filmu. Podobno to odświeżona wersja 12 z 57r za która zabierałem sie chyba z dwa lata. Tej z 57 nie oglądałem więc nie moge porównać. Ale film sam w sobie naprawdę niezły. Genialne przypowieści, i o dziwo genialna końcówka. Szczerze myślałem, że jednak inaczej sie zakończy ale wyszło na dobre wszystko. Szkoda, jednak że nie pokazali samego aktu zabójstwa tego wojskowego. Ogólnie 8/10

Hot fuzz

Ciężko cokolwiek napisać o tym filmie ale gatunek "komedia kryminalna" oddaje w pełni to co dzieje sie w tym filmie. Dodatkowo niektóre teksty po prostu genialne, dla niektórych chamskie i prostackie, ale ja zwyczajnie takie lubię. Dlatego m.in superhero jest najlepszą "czarną" komedią jaką widziałem choć oceniana jest nisko.

Ogólnie 7/10

Spadaj tato.

Podobno zebrała grad negatywnych recenzji. Z jednej strony żal mi Sandlera który de facto jest dobrym aktorem komediowym tylko jakieś #!$%@? filmy wybiera. Kolejna komedia w stylu "czarnej" komedii czyli #!$%@?, #!$%@? i abstrakcyjny chamski humor. Poczatek genielany, jednak końcówka filmu no cóż... obniżyła loty. Dlatego 6/10
  • 5