Wpis z mikrobloga

Hej czy ktoś pracował nad aplikacją AngularJS + Firebase jeśli tak to jakie macie opinie?

Jak dla mnie wygląda to bardzo interesująco jeśli ktoś jest ssie z backendu a bardzo chce napisać aplikacje z bazą danych ;-)

#javascript #angularjs #firebase #programowanie
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Ginden oczywiście, że są mógłbym mieć baze danych node.js + mongodb. Buduję prostą aplikacje z ogłoszeniami. Sęk w tym, że nie chcę bawić się w backend jak narazie.
  • Odpowiedz
@saund: robiłem miniapkę Knockout.js + Firebase na jakimś hackathonie ostatnio.

Moim zdaniem Firebase jest dobre do rzeczy typu czat, notyfikacje realtime itd. - to jego duża siła (rejestrujesz sobie callbacki w JS, a Firebase wysyła Ci eventy jeśli coś się zmieni w bazie). Nie było żadnych problemów z integracją Knockout-Firebase. Z samym Firebasem jakieś drobne, nie wiem, nie ja pisałem tę warstwę :)

Nie wiem jak się sprawdzi w serwisie
  • Odpowiedz
@saund: wielkich doświadczeń z tym nie miałem, ale i większych problemów też nie sprawiał.

Jeżeli imo lepiej się pobaw w ten backend nie jest to duzo pracy czy to w django czy symfony czy innym frameworku.

Nie bedziesz miał zbyt dużo później problemu z dopisywaniem dodatkowych funkcjonalności.
  • Odpowiedz
@superbybak Dzięki za odpowiedź. Jak dotychczas jestem zakochany w Firebase ;-)

@jamzor Jamzor dzięki za odpowiedź. Jeśli moja aplikacja to będzie dobry pomysł wtedy będę przynosie się na node.js i mongodb gdyż bardzo mi zależy na tym aby ta aplikacja była "realtime".
  • Odpowiedz