Wpis z mikrobloga

Pomoże mi jakiś Mirek z wyborem gitary do gry #rocksmith (edycja 2014) na #ps4? Ostatni raz trzymałem gitarę w ręce jakoś z 6 lat temu. Grałem na gitarze klasycznej. Nie mam zielonego pojęcia czym się kierować przy wyborze elektryka. Dopuszczam zakup gitary używanej. Powiem więcej...jestem bardziej skłonny kupić używaną, bo wiem, że ktoś ją sprawdził. Pomożecie? #pytanie #muzyka
a__m - Pomoże mi jakiś Mirek z wyborem gitary do gry #rocksmith (edycja 2014) na #ps4...

źródło: comment_iqHRd0A01XnghWlIQwUEuNSj7yPtIeDZ.jpg

Pobierz
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Fibi07: no bo kwota jest uzależniona, od tego co polecicie. Zacząłbym porównanie od dosłownie najniższego progu, który zapewnia komfort i frajdę z gry w grze Rocksmith.
  • Odpowiedz
@yanuncamas: no ja się nauczyłem dużo wcześniej grać, ale podstaw uczy, no i też trochę podszlifowałem grę, bo okazało sie, że paru rzeczy nie wiedziałem nt. artykulacji. Dużym walorem jest riff repeater - świetne do nauki riffów, zwłaszcza tych szybkich i złożonych,bo możesz sobie obniżać tempo gry i ustawić tak,że jak zagrasz w 100%, to masz speed up o 10% aż dojedziesz do stu. Moim zdaniem ten tryb wymiata.
  • Odpowiedz
@a__m: @yanuncamas: W sumie to ten filmik lepiej obrazuje Rocksmitha, bo jest włączony efekt w grze. Liczba ustawień jest dość duża. Odnośnie gitary to bym polecał wybrać sie do sklepu, popróbować, która Tobie pasuje a potem... pójść do domu i zamówić przez Internet. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Rimfire - @a__m: @yanuncamas: W sumie to ten filmik lepiej obrazuje Rocksmitha, bo je...
  • Odpowiedz