Wpis z mikrobloga

Czy miał ktoś taki problem z #firefox na #windows, dokładnie #win81, mianowicie:

jak kliknę prawym przyciskiem myszy na dowolnym #flashplayer lub na srebrnym świetle to strona zamarza i po czasie dostaję informację o awarii wtyczki. Pomaga odświeżenie strony, ale jak kliknę znów prawym, to znów to samo.

Dodam, że próbowałem już:

-uruchamiać bez dodatków

-resetować FF

-przeinstalowałem flash

-przeinstalowałem silverlight

-wyczyściłem dane profilowe w FF

-wyłączyłem akcelerację sprzętową w FF i flash

#komputery #software
  • 31
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@moooka: dodam jeszcze, że większość programów instaluje się normalnie, aktualizacje też, a programy już zainstalowane działają bez problemu.
  • Odpowiedz
@moooka: przy próbie instalowania pierwszej paczki z linka mam już ten error z hresult: 8007005

A windowsa stawiałem w czerwcu :]

na szczęście mam jakąś kopię zapasową, więc zaraz spróbuję przywrócić :)
  • Odpowiedz
@poco: to może być problem z prawami dostępu, powyłączaj antywirusy i instalkę uruchom jako administrator, trzeci link msfixit też nic nie wykrywa ?

Jak to nic nie da to chyba w systemie jest trochę namieszane bardziej niż by się wydawało i może pomogłaby naprawa list uprawnień ACL a może przeskanuj dysk narzędziem chkdsk - czasem ta niepozorna komenda działa cuda.

Tak czuję, że Ci nie pomogę, niestety :]
  • Odpowiedz
@poco: jeśli masz błędy 80070005 np po infekcji malware, to naprawa uprawnień do plików plus rejestru komendą subinacl może/powinna pomóc, ale na stówę nic ci nikt nie zagwarantuje przez internet :)
  • Odpowiedz