Wpis z mikrobloga

Chciałbym się dowiedzieć dlaczego Polsaty decydują się na PPV. Na pirackim streamie ponad 300k widzów. Podejrzewam, że nawet 1/6 tej liczby nie wykupiła walki. Ja nawet jakbym chciał sypnąć kasą to nie mam takiej możliwości, bo mam osiedlową kablówkę. Czy może mi ktoś to krótko wyjaśnić dlaczego ten model jest (chyba) bardziej opłacalny niż na ortwartego Polsata i reklamy co rundę?

#boks
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Nie wierzę, że to bardziej się opłaca. Za mistrzostwa w siatkówce musieli przecież zapłacić sporo siana za licencję. To przecież gala samego Polsatu więc o co chodzi? KSW zawsze puszczali na otwartym, kilka razy o ile pamięć mnie nie myli było PPV na przemian z otwartym. Nie rozumiem tego. Nie żebym tutaj jakoś chciał to kalkulować. Po prostu głośno myślę licząc, że ktoś mi to krótko wyjasni dlaczego tak :D
  • Odpowiedz
@evilonep: na marginesie to polsat nie placil za licencje na pokazywanie siatki, tylko wylozyl spory hajs na organizacje, wiec to tez byla w duzej czesci ich impreza
  • Odpowiedz
@evilone: Gdyby było zainteresowanie to były otwarty. Ale tu mamy starucha adamka, kwiat polskiej git młodzieży, nożownika i cygana. Oni doskonale zdają sobie sprawę, że większość osób włączyłaby tefauen i przy kolejnej otwartej gali reklamodawcy nie byliby tacy chętni.

Przy obecnej transmisji mają normalne pasma z normalnym hajsem, a ppv jest dodatkowo. Cały czas badają rynek, czego dowodem jest idiotyczna cena ppv - 6 "walk" za 40 zł ( ͡
  • Odpowiedz
l jest (chyba) bardziej opłacalny niż na ortwartego Polsata i reklamy co rundę?

@evilonep: biznes is biznes, wiecej zysku jak 1% kupi boks a nie kiedy wszyscy za free
  • Odpowiedz