Aktywne Wpisy
Marco_Pollo +17
Gilboa +24
Przypomniało mi się jak my sobie na tagu #przegryw siedzimy spokojnie, prawilnie żadnej dziewczyny nigdy, żadnych koleżanek, a tu przychodzi jakaś p0lka coś #!$%@?, że ona przegryw jest, bo miała 4 chłopaków, oni ją rzucili chyba i ona biedna samotna nikt jej nie chce XD Jeszcze chyba ulana, ale #!$%@? jak ma ciężko.
Prawda jest taka że wystarczy nie być ulańcem jesli jesteście wy (urojone damskie przegrywy) brzydkie z twarzy, chyba że
Prawda jest taka że wystarczy nie być ulańcem jesli jesteście wy (urojone damskie przegrywy) brzydkie z twarzy, chyba że
prezentuję mój autorski przepis
Salsa pomidorowa ( a właściwie paprykowo-pomidorowa )
Składniki :
4kg papryki
30 sztuk papryczek chili ( lub więcej, jeśli chcecie ostrzejsze )
2kg pomidorów
4 płaskie łyżki soli
1 szklanka oleju słonecznikowego
400g cukru ( dałem 0,5kg i wyszło jak dla mnie za słodko jak na salsę )
1 szklanka octu winnego
kilka sztuk liścia laurowego wg uznania
paprykę mielimy, tak samo papryczki chilli ( dla pasjonatów ostrości z pestkami i większą ich ilością - reszta bez pestek ( ͡° ͜ʖ ͡°) )
pomidory kroimy na ćwiartki, przesmażamy
wszystkie składniki wrzucamy do gara, gotujemy około 15-20min
po czym przekładamy do słoików, które od razu zakręcamy i odwracamy do góry dnem
czekamy aż ostygną i mamy gotową salsę w ilości wystarczającej na zimę ;)
oczywiście przepis podaje ilości dla zapasów zimowych.. polecam najpierw spróbować, czy Wam odpowiada zanim zabierzecie się za masową produkcję ;)
@gnida84: ale ściema.. Sam robiłem jakieś 2 lata temu po raz pierwszy ten sos z przepisu koleżanki pochodzącej gdzieś z Podkarpacia. Jej mama robiła ten sos od najmłodszych lat swojej córki.
Nawet powiem Ci ile małych słoiczków po ketchupie wychodzi z podanych przez ciebie ilości składników.
Około 20 słoiczków.
Taki z Ciebie autor tego przepisu jak z koziej dupy trąbka.