Wpis z mikrobloga

Fajnie że przedłużyli alphę, gra jest świetna! Zagrałem z 10 razy dopiero ale widać kilka rzeczy do poprawienia. Przede wszystkim gra nie jest "random friendly"- łowcy muszą się sporo napracować żeby zabić ogarniającego potwora. Zagrałem każdą klasą ale najbardziej podoba mi się właśnie potwór, bo nie trzeba się użerać z drużyną. Pułapki huntera trzymające w miejscu widziałem może w dwóch grach, ale przynajmniej pola siłowego używają.

IMO Monster jest trochę przegięty, najpierw ulepszam szarżę i skok żeby uciekać przed przeciwnikiem dopóki nie będę w 3 fazie ewolucji. Wtedy mam wszystko ulepszone poza zianiem ogniem bo i tak mamy w cholerę obrażeń walcząc wręcz i wykańczam przeciwnika, często nawet znajdywali mnie w sekundę po tym jak zacząłem ewolucję i mimo to wygrywałem- trochę to niezbalansowane, no ale w końcu to alpha.

Na plus można zaliczyć optymalizację- praktycznie cały czas stabilne 60fps (max ustawienia z 2x TXAA, GTX 970), prawie wcale nie ma spadków. Do tego krótki tutorial przed pierwszą grą daną klasą- miodzio. Jak ktoś wyjdzie podczas gry to w jego miejsce wchodzi bot (sam wychodziłem na początku bo nie wiedziałem że po 2 minutach można się odrodzić). Do tego podczas czekania na następną grę widzimy przyspieszoną wersję poprzedniej rozgrywki w formie minimapy- jak dla mnie b---a.

Minusy- ekrany wczytywania. Są długie i częste, nie wiem po co są potrzebne aż 3 przed rozpoczęciem gry. Do tego potwór ma zbyt łatwo, może z daleka wykrywać wroga i go unikać a łowcom zostaje tylko biegać po mapie licząc na ptaki albo ślady (które łatwo "podrobić").

Widziałem tylko jednego buga- potwór wniknął w ścianę i trzeba było go wykończyć minami i artylerią bo nie mógł wyjść.

Ogólnie jestem mega zaskoczony, bo zanim nie zagrałem to nie wyczekiwałem jakoś tej gry. W czasach gdy 90% nowych gier to niekończące się zabugowane early access miło trafić na taką perełkę.

Jak ktoś jeszcze nie ma kodu- piszcie na evolveredeem@2k.com

#evolve #kazakgrawgre
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach