Wpis z mikrobloga

Potrzebuje jakiś tani tablet do testowania aplikacji z wersją Androida 4.3+ i Bluetooth Low Energy. Sporo jest tego na olx, ale niestety wszystkie mają wersję poniżej 4.3. Znacie jakieś nowe modele, które można nabyć za parę stów? Chętnie też używane kupie.

#bojowkaandroid #androiddev #mdfkandroiddev #android #kupie
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kamilz88: no, jeśli nie ma pieniędzy i może wydać kilka stówek, to niech będzie już ten nexus 7 pierwszej generacji, z pewnością pod dev i do użytkowania, dużo lepszy wybór niż wszelkie inne, co prawda nadal to asus, ale z brandingiem nexusa jest dużo lepszy niz obecne urządzenia w sklepach
  • Odpowiedz
@kamilz88: Do użytku osobistego nie potrzebuje, jedynie do programowania, także parametry aż tak mnie nie kuszą. Chociaż z ciekawości, jest jakaś duża różnica?
  • Odpowiedz
@mdfk: jest ogromna, czysty android, zawsze w najnowszej wersji robi swoje, co sprawia, że nexus, nawet w pierwszej generacji jest dużo szybszy niż obecne urządzenia z durnymi nakładkami i syfem producenta. Nawet na baterii trzyma sporo dłużej, a pojemności baterii porównywanych sprzętów (ciotka kupiła lenovo), są identyczne.
  • Odpowiedz
@mdfk: Przede wszystkim masz urządzenie (mówię o 2 gen.), które ma rozdzielczość Full HD. Dodatkowo, sam jestem posiadaczem 1 gen. Nexus 7 i po dwóch latach on po prostu muli masakrycznie. Ludzie o tym piszą, podobno ma to coś wspólnego z pamięcią RAM. Być może problem nie dotyczy każdego, ja kupiłem swojego N7 z 'pierwszego rzutu' no ale mimo wszystko i tak lepiej mieć N7 2 gen., który pewnie będzie
  • Odpowiedz
@mdfk: Problemem na Genymotion jest brak Google Play Services, niby jakoś się tam daj nieoficjalnie to zainstalować, ale oficjalnego wsparcia nie ma - chociaż oczywiście nie każda apka tego używa
  • Odpowiedz
@kamilz88: Gadałem z bratem i faktycznie, mu też po jakimś czasie zaczął zamulać, ale to wystarczy system zrestartować i powinnien śmigać.
  • Odpowiedz