@d3stabilizacjon: co jest najlepsze, to kupne pizze już nie smakują. Idziesz do pizzerii, zamawiasz, jesz, i jednak coś jest nie tak. Czegoś brakuje. Też tak masz?
@d3stabilizacjon: ja tylko do neapolitanskich chodzę teraz :)
Pizza zajarałem się po wizycie we Wrocławiu w pizzerii iggi. Pierwszy raz jadłem neapoletane. Dwa miesiące później na urodziny dostałem kamień i łopatę. Piekarnik miałem gazowy i robiłem jak ty. Na dole piekarnika. Kilka pizz miesięcznie. Potem nastąpiła wymiana piekarnika na elektryczny do 250 stopni. Pizza wychodziła mi gorzej. Teraz mam ten do 300 stopni i placki wychodzą bardzo fajnie. Do tego
źródło: comment_1642235584obWeQ6do6RIN0TutnUgjZ7.jpg
Pobierzźródło: comment_1642250680S6kidsfmCspGUINE8hzCp4.jpg
Pobierzźródło: comment_1642250855YxsAbxc4mj8UFsFPsZ90jV.jpg
PobierzPizza zajarałem się po wizycie we Wrocławiu w pizzerii iggi. Pierwszy raz jadłem neapoletane. Dwa miesiące później na urodziny dostałem kamień i łopatę. Piekarnik miałem gazowy i robiłem jak ty. Na dole piekarnika. Kilka pizz miesięcznie. Potem nastąpiła wymiana piekarnika na elektryczny do 250 stopni. Pizza wychodziła mi gorzej. Teraz mam ten do 300 stopni i placki wychodzą bardzo fajnie. Do tego
W Warszawie mam kilka sprawdzonych lokali. To jak będziesz jechał to odezwij się do mnie. Podpowiem gdzie można iść :)
https://casamiawarszawa.pl/
https://www.instagram.com/dwaosiem/
https://m.facebook.com/Dziurka-od-klucza-119579078146813/
https://salsiccia.pl/
Ja mam piekarnik grzejący do 300 stopni, a na kamieniu po nagrzaniu nawet 310 stopni. Nagrzewam na turbo grillu.
Dzięki za wyjaśnienia. Jeśli piekarnik jest zamknięty to masz rację.
Jak z takim pieczeniem radzi sobie przednia szyba? Nie odbarwia się?
źródło: comment_1642282742cShEYhWugDM02mvwVDSEvK.jpg
Pobierz1 kg mąki, 600ml wody, 30g soli, 30g oleju, 1g drożdży.
źródło: comment_1642283237oqnb2kz7PaZKwnruaxcRtC.jpg
Pobierzźródło: comment_16423452690PiZjKUHfatgexOtGxQffO.jpg
Pobierz