Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@d3stabilizacjon: 3 razy próbowałem, za pierwszym razem wyszło coś pizzopodobnego, kolejne to jakiś koszmar. Ciasto nie chciało się rozciągać, ja rozciągam ono wraca po chwili do poprzedniego stanu. Za dużo mąki czy co robię źle ( ͡° ʖ̯ ͡°) starałem się robić z przepisu wykopowego kucharza
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@kleeb: nagrzewam góra i dół, potem stabilizację temp i wsadzam placek na 6minut. Robiłem wiele fikołków i w końcu doszedłem do tej złotej proporcji :)
  • Odpowiedz
@d3stabilizacjon: no to spoko. Najważniejsze że smakuje i że osiągnąłeś powtarzalność.
Mój piekarnik grzeje do 300 stopni. Pół roku temu przesiadłem się ze starego co miał 250. Widać różnicę w wypieku. Pizza wypieka się w 2-3 minuty. Trzeba pilnować, żeby nie spalić. Teraz chce zainwestować w jakiś dedykowany piec co ma 450-500 stopni i zacząć robić neapoletane.
  • Odpowiedz