Wykop.pl Wykop.pl
  • Główna
  • Wykopalisko274
  • Hity
  • Mikroblog
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
Zaloguj się

Popularne tagi

  • #ciekawostki
  • #informacje
  • #technologia
  • #polska
  • #swiat
  • #motoryzacja
  • #podroze
  • #heheszki
  • #sport

Wykop

  • Ranking
  • Osiągnięcia
  • FAQ
  • O nas
  • Kontakt
  • Reklama
  • Regulamin
iksinski
iksinski

iksinski

Dołączył 10 lat i 5 mies. temu
  • Obserwuj
  • Akcje 344
  • Znaleziska 215
  • Mikroblog 129
  • Obserwujący 0
  • Obserwowane 5
  • Dodane (11)
  • Komentowane (72)
  • Plusowane (46)
iksinski
iksinski
iksinski 12.05.2017, 07:51:20
  • 3
@iksinski: Co było złego w pasku postępu playera youtube? :(
#wykop #administracja
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

iksinski
iksinski
iksinski 13.01.2017, 12:00:12
  • 1
Zamarynowałem stek w ziołach, przyprawach, sosach etc. Przed smażeniem zdjąć to z niego bo się zjara, czy zostawić? #gotujzwykopem
  • 1
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

nuj-ip
nuj-ip
13.01.2017, 12:05:48
  • 1
@iksinski: zdejmij, bo tak jak piszesz się zjara i będzie gorzkie
  • Odpowiedz
iksinski
iksinski
iksinski 02.12.2016, 11:24:52
  • 1
Czy może mi ktoś wyjaśnić na czym polega różnica w doprowadzeniu sieci światłowodowej od tej tradycyjnej - miedzianej? Dlaczego światłowód daje większe możliwości transferu? Nie mogę znaleźć uzasadnienia - przecież w jednym i w drugim sygnał się rozchodzi z tą samą prędkością.

#technologia #ciekawostki #swiatlowody
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

kaosha
kaosha
02.12.2016, 11:25:41
  • 3
@iksinski: Poczytaj hasło: "przepustowość łącza"
  • Odpowiedz
guestviewonlypl
guestviewonlypl
02.12.2016, 11:29:51
  • 1
@iksinski: nie modulują po miedzi z tą samą czy tam teoretycznie max możliwą, zakłócenia obniżą przepustowość choćby.Światło bardziej odporne,można szybciej,można kilka włókien równolegle itp Światłowód też z czasem traci właściwości,ale generalnie lepsze medium do przesyłu.No i jako bonus-podczas burzy nie zaindukuje się impuls palący Ci modem
  • Odpowiedz
iksinski
iksinski
iksinski 22.11.2016, 14:13:03
  • 3
Jakiego właściwie on mięsa używa? Jak to kupić w Polsce? :)

#gotujzwykopem #gzw
iksinski - Jakiego właściwie on mięsa używa? Jak to kupić w Polsce? :)

#gotujzwyko...
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

iksinski
iksinski
iksinski
Autor
22.11.2016, 14:15:49
  • 2
@Dolan: chciałbym to kupić w Polsce - pani w Grocie raczej nie wie co to flat iron steak :)
  • Odpowiedz
iksinski
iksinski
iksinski
Autor
22.11.2016, 14:19:08
  • 1
@Dolan: masz pojęcie czy da się coś takiego zamówić w przeciętnym mięsnym?
  • Odpowiedz
iksinski
iksinski
iksinski 19.11.2016, 10:32:01
  • 2
Drogie Mircy, organizuję niespodziankę urodzinową dla różowego i zaprosiłem ludzi do knajpy gdzie nie ma nic do jedzenia.

Jakieś pomysły na to co można zanieść gotowego i co zamówić niestandardowego żeby była radość w narodzie? Jakieś tam paluszki, orzeszki etc to wiadomo, ale może ktoś ma jakieś lepsze pomysły :)

#gotujzwykopem #rozowepaski
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

s.....a
s.....a
konto usunięte 19.11.2016, 10:37:21
  • 2
@iksinski: dobrą przekąską są takie niewielkie kwadraty z ciasta francuskiego zapieczone z serem pleśniowym,pomidorkiem koktajlowym i oliwką. oczywiście składniki można modyfikować pod preferencje. Polecam, bo szybko się robi a jest naprawdę smaczne. :) Oczywiście do zrobienia samemu, ale to żadna filozofia! ᶘᵒᴥᵒᶅ
  • Odpowiedz
nicari
nicari
19.11.2016, 10:39:49 via Android
  • 1
@iksinski mozesz zroboc jakies fajne koreczki. Albo kabanosa grubego zapieczonego w ciescie francuskim, podany jako małe kromeczki do jakiegoś sosu np.
  • Odpowiedz
iksinski
iksinski
iksinski 19.09.2016, 19:27:37
  • 3
Mireczki? A co można zrobić z dużą ilością papryki? Kupiłem jej kilka kilogramów... Właśnie część się piecze na zupę-krem.
Myślałem o jakiejś paście, sosie - coś w stylu tego co robił Kwasior z ostrych - jakieś pomysły?
#gotujzwykopem
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Bone_
Bone_
19.09.2016, 19:28:42
  • 6
@iksinski: Leczo
  • Odpowiedz
dyniel
dyniel
19.09.2016, 19:47:20
  • 1
@iksinski: może po prostu pokrój w kostkę i zamroź? Będzie jak znalazł zimą do leczo/spaghetti/gulaszu itp
  • Odpowiedz
iksinski
iksinski
iksinski 30.08.2016, 10:50:57
  • 8
@iksinski: wraz z bratem wyjechałem dzisiaj z tłoczni z prawie 1000l soku z antonówki. Będzie cydr.
#gotujzwykopem #cydr
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

iksinski
iksinski
iksinski
Autor
30.08.2016, 13:58:35
  • 0
@amn1337: pobudka o 4:45 daje się we znaki. Nie umiem dzisiaj liczyć. Ok 1.6 za litr. Ja już sobie pójdę i nic nie będę pisał, dobrze..? ;-)
  • Odpowiedz
toodrunktofuck
toodrunktofuck
30.08.2016, 14:03:57
  • 1
@iksinski: to ja się zapytam tak w połowie września żeby mieć pewność;)
  • Odpowiedz
iksinski
iksinski
iksinski 06.08.2016, 09:14:43
  • 1
Mireczki drogie! Robiąc sushi zawsze mam problem z wyborem składników i kończy się to tym, że zawsze jem z tym samym. Macie jakieś pomysły na to co do środka? :)
Wiem, że zawsze można menu przeczytać, ale może #gotujzwykopem ma jakieś lepsze pomysły ;-) #sushi
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Amelie
Amelie
06.08.2016, 09:20:38
  • 2
@iksinski: z serkiem Filadelfia, avocado, z paluszkiem krabowym, z Sałata, z pieczoną w tempurze dużą krewetka (pycha), z papryczką ostrą może... Albo z makrelą, wędzonym łososiem (mega intensywny smak, moim zdaniem lepsze niż z surowym). Polecam podczas robienia przejechać palcem po ryżu i zrobić smuge z wasabi, tak wzdłuż gdzie kładziesz rybę, ogórka itp. Mam nadzieję, że trochę pomogłam choć moje składniki też są mało odkrywcze.
  • Odpowiedz
k.....0
k.....0
konto usunięte 06.08.2016, 09:34:06
  • 0
@iksinski: w sumie dobre pytanie, ja zawsze wsadzam ogórek, rzodkiew i na zmianę łosoś, tuńczyk, surimi. Można jeszcze marchew w zamian za ogórek, rzodkiew, ale nie bardzo lubię także.
  • Odpowiedz
iksinski
iksinski
iksinski 04.02.2016, 09:34:03
  • 1
Mircy, a wiecie jak to jest na pączka?

#gotujzwykopem #heheszki
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

iksinski
iksinski
iksinski 10.11.2015, 08:49:16 via Android
  • 6
Namawialiście, namawialiście i namówiliście. #gotujzwykopem
iksinski - Namawialiście, namawialiście i namówiliście. #gotujzwykopem

źródło: comment_CqIV7izsICBN8QO0bWu9OzucEwurr6r8.jpg

Pobierz
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Bula
Bula
10.11.2015, 08:53:11
  • 1
@iksinski: co to za nieapetyczna breja?
  • Odpowiedz
iksinski
iksinski
iksinski
Autor
10.11.2015, 08:55:24
  • 1
@Bula: Szakszuka. Nie wygląda szałowo, bo pomidory miały potwornie dużo soku i miałem już dość redukowania ;-)
http://www.kwestiasmaku.com/dania_dla_dwojga/sniadania/jajka_w_pomidorach/przepis.html

Smaczne.
  • Odpowiedz
iksinski
iksinski
iksinski 05.11.2015, 18:59:51
  • 2
Mireczki,

dzisiaj miałem pierwsze starcie z sous vide - robiłem stek tą metodą, bez skomplikowanych urządzeń - termometr w garnku i kuchenka indukcyjna ustawiona na bardzo niski program.
Mięso najpierw opaliłem palnikiem, potem hyc do wora ze struną w towarzystwie masła. Temperatura ok 60 stopni, gotowane godzinę. Po wszystkim na bardzo rozgrzaną patelnię na moment.
Mięso wyszło dobre, ale nie powaliło. Miało być krwiste, było dobrze 'wysmażone'. Podejrzewam, że albo temperatura na termometrze niekoniecznie
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

iksinski
iksinski
iksinski
Autor
05.11.2015, 21:09:05 via Android
  • 0
@organicus: jak dopracuje na pewno sie odezwe :)
A te pakowane steki to skad?
  • Odpowiedz
organicus
organicus
organicus
05.11.2015, 21:11:13
  • 0
sa w tesco, wołowina z sokołowa czy jakoś tak
  • Odpowiedz

Osiągnięcia

  • Komentator
    od 21.02.2017

    Komentator
  • Rocznica
    od 28.05.2022

    Rocznica
  • Gadżeciarz
    od 23.07.2015

    Gadżeciarz

Wykop © 2005-2025

  • O nas
  • Reklama
  • FAQ
  • Kontakt
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies
  • Hity
  • Ranking
  • Osiągnięcia
  • Changelog
  • więcej

RSS

  • Wykopane
  • Wykopalisko
  • Komentowane
  • Ustawienia prywatności

Regulamin

Reklama

Kontakt

O nas

FAQ

Osiągnięcia

Ranking