Pierwsze moje p--o w butelkach od miesiaca, kolejne dwa odpowiednio na burzliwej i cichej.
Pierwsze p--o, AIPA : aromat ok, zadnych wad typowych nie wyczuwam.
Natomiast mozna wyczuc drozdze w smaku (szczegolnie ku osadowami).
P--o plytko odfermentowalo (15->7) z powodu prawdopodobnie bledu przy zacieraniu. ( granatów brak ;) )
Czy posmak drozdzy moze miec zwiazek z wysoka gestoscia koncowa? Czy moze za dlugie trzymanie na burzliwiej np ?
Pierwsze p--o, AIPA : aromat ok, zadnych wad typowych nie wyczuwam.
Natomiast mozna wyczuc drozdze w smaku (szczegolnie ku osadowami).
P--o plytko odfermentowalo (15->7) z powodu prawdopodobnie bledu przy zacieraniu. ( granatów brak ;) )
Czy posmak drozdzy moze miec zwiazek z wysoka gestoscia koncowa? Czy moze za dlugie trzymanie na burzliwiej np ?
#piwowarstwo
Świeżo opróżnione beczki, idealne do leżakowania piwa, prosto z destylarnii i winnic po alkoholach takich jak:
tennessee w-----y (od 230€)
single malt w----y (od 220€)
burbon (od 210€)
rum (od
kwestia jest taka, że pusta beczka nie może zbyt długo leżeć niewypełniona, bo zaczyna się wysuszać. Jak fracht ma trwać np. 2 miesiące, to lepiej skoncetrować się na chmielu