@gugas mi ostatnio narobiła takiego smaku na tatara, że dzisiaj się rzuciłam na jakieś biedronkowskie 'danie tatarskie'... raczej nie polecam, ale i tak omnomnom.
@alyszek: ciekawe, ja nie wyobrażam sobie tatara bez żółtka:) W sumie w jajku na miękko też masz prawie surowe żółtko. Chyba, że też nie przepadasz:)
Ja tatara uwielbiam mooocno wymieszanego, dużo oliwy, dużo sosu worcestershire, pieprz, sól i pół łyżeczki musztardy. Ostatnio też zaczęłam dodawać anchovis, i powiem Ci - warto spróbować:)
dzięki wszystkim. idę właśnie oddać drugi tom do biblioteki, rozejrzę się. : )
@dominik-ortyl: ze 2-3 miesiące temu, będąc maksymalnie w połowie plio, chodziłam po internetach szukając informacji typowo o serialu. i znalazłam grafikę na podany temat. nie dość, że od tamtej pory już nie szukałam niczego na ten temat, to jeszcze czytałam i sama sobie wkręcałam, szukając wszędzie podtekstów. : | w sumie pod pewnymi względami miałoby to sens...
raczej dla pań, bo chodzi o 'nakładanie makijażu' (ciężko to opisać, naprawdę polecam obejrzeć chociaż 2 minuty), ale dziewczyna powinna spodobać się też panom. ; )
wrzucam, bo pierwszy raz się z czymś takim spotykam i przy okazji dowiedziałam się, że takie przyjemne mrowienie w głowie (na skutek dźwięków, dotyku albo wielu innych czynników - to już zależy od osoby) ma swoją nazwę - ASMR (autonomous sensory
http://desmond.imageshack.us/Himg20/scaled.php?server=20&filename=dsc8732r.jpg&res=landing
#jedzzwykopem
Ja tatara uwielbiam mooocno wymieszanego, dużo oliwy, dużo sosu worcestershire, pieprz, sól i pół łyżeczki musztardy. Ostatnio też zaczęłam dodawać anchovis, i powiem Ci - warto spróbować:)