@iMarek22: Ty masz deficyt kalorii wprowadzanych, ale masz tyle tluszczu, ze organizm ma z czego pozyskiwać kalorie, więc jak najbardziej możesz jednocześnie budować mięso i zrzucać tłuszcz. Po prostu nie idzie to tak szybko.
@sorelle te b, s, i p to takie gowno xD nie wiem jak ktoś może tak pisać jak niedorozwój. Tak to jest jak się wkuwa na pamięć bo się nie rozumie. Nauczyli jakiś szlaczek to tak klepią bezmyślnie :-D
Rozmawiałam dziś z prawie 10 lat młodszym znajomym. Etap życia - wybór ścieżki, studia, decyzje, kariera. I tak sobie pomyślałam, że cieszę się, że już mam to za sobą. Co mogłam to już z------m. I tak sobie lecę z rozpędu. Zero spiny. Za późno, żeby coś osiągnąć.
@iniacz: Nigdy nie jest za późno żeby się ogarnąć i coś ze sobą zrobić. Ja zacząłem techniczny kierunek studiów mając 36 lat. Myślałem sobie ze skończę go jak będę miał ponad czterdzieści, więc nie warto. Ale pomyślałem z drugiej strony też będę miał czterdzieści jak go nie skończę. Więc wyszedłem ze strefy komfortu i się wziąłem do roboty. Jeśli nie jesteś śmiertelnie chora, zawsze jest dobry moment żeby coś zmienić.
Nawiązując do tego wpisu. Po ponad dwóch tygodniach jest gotowa(ʘ‿ʘ) moja pierwsza samodzielna wędlina. Przeciągnąłem ją o kilka dni, żeby mieć pewność że będzie świetna. W samym przepisie było napisane, że warto na nią poczekać. Nie obylo się oczywiście bez przygód. Postanowiłem ją wieszać w suszarni, gdyż mieszkanie moje I różowej jest dosyć małe i zapach mógłby przeszkadzać. Suszarnia jest pokojem wspólnym w bloku, każdy ma swoją szafkę.
@Minko1991: kupujesz np. pierś indyka 500-700g zazwyczaj. Sznurujesz ją sznurkiem wędzarniczym, żeby nadać jej ładny kształt (technike znajdziesz w necie, cieżko wytłumaczyć to słowami, ale to naprawde proste, a sznurek, nawet zeykły lniany jest tani i dostępny). Marynujesz w czym lubisz (dowolność). Bierzesz worki do pieczenia i owijasz szczelnie mięso na dwie warstwy, związujesz mocno sznurkiem (robi się taka mumia z tego XD). Wrzucasz do lodówki na parę h lub
źródło: comment_lHg684EG9DG2BMz9fHZ94qWx7zvgvWyn.jpg
Pobierz