Takie coś do zacierania zamiast zwykłego garnka, co myślicie?
https://www.lidl.pl/p/silvercrest-kitchen-tools-automat-do-pasteryzacji-sead-1800-z-wyswietlaczem/p100349260
#piwowarstwo #piwo #browardomowy
https://www.lidl.pl/p/silvercrest-kitchen-tools-automat-do-pasteryzacji-sead-1800-z-wyswietlaczem/p100349260
#piwowarstwo #piwo #browardomowy
Czyli np. 50 ml soku, 450 ml przefermentowanego cydru?
Wydaje mi się to logiczne, do butelki dodany zostanie cukier znajdujący się w soku więc drożdże wytworzą CO2 do nagazowania, ale nie znalazłem informacji na ten temat, więc czy coś mi umyka?
#cydr #piwowarstwo #winiarstwo
W 50ml masz pewnie z 6g cukru (zakładam sok 12 Blg). Ja u siebie sypię 7g glukozy na litr, czyli mniej. Policz, potestuj, otwieraj w okularach ochronnych ( ͡° ͜ʖ ͡°)