@TheFuckingRoses: strzelam wartościami bo zgubiłem swój notatnik. Chyba 600g cukru trzcinowego wymieszane z 2l wody. Pamiętam że blg podskoczyło z 7 do 9,5. Żadnych posmaków bimbru nie ma. Wręcz wydaje mi się że doszła lekka owocowość. Warto przeczytać o tym na wiki.p--o.org
Mirki, głównie z #poznan jest coś ciekawego w Factory w #lubon? Bo chce jechac, ale nie wiem czy warto. Jakies kurtki w zakresie #cebuladeals i generalnie jakas tania #modameska? #pytanie #kiciochpyta
@yelen: Mi za pierwszym razem na słodach wyszło 16l 11 Blg z zestawu na 20l 12 Blg. Z tego co zauważyłem u mnie problemem była chyba zbyt szybka filtracja (za mało zredukowałem przepływ na wężyku).
@WapniakZJury: drożdże prosto z saszetki, rehydratowane przez ok 30 minut. Co do napowietrzenia to może to być to, choć przez kilka minut kołysałem co poprzednio wystarczyło.
@pilot1123: Kwestia mojego braku doświadczenia. Dopiero chyba podczas podgrzewania wody do wysładzania zacząłem mieszać mocniej wodę i brzeczkę. Wcześniej były chyba nieprawidłowe odczyty z powodu złego rozłożenia temperatur. Ale jeszcze zobaczę z czajnikiem z termometrem.