Czy to normalne, że fioletowa cebula, po podsmarzeniu i duszeniu razem z wątróbka oraz odstawieniu na 12h do lodówki (po ochłodzeniu) zmieniła swój kolor na zielony?
Nie, że jest zielonkawa tylko cała cebula jest ciemno zielona jak szczypior
@Catmmando: Tak, normalne. Tez kiedyś zrobiłam wątróbkę z czerwoną cebulą i miałam mindfuck, bo zrobiła się zielona i wyglądało to mało apetycznie. Od tam,tej poty używam do wątróbki tylko białej.
Byłem dzisiaj w sklepie i gdzie zwykle jak kupuję ser/wędliny to mówię X deko/gram ale dzisiaj stwierdziłem, że potrzebuję tylko na jedno śniadanie i kolację to poprosiłem po 6 plasterków żeby się nie zmarnowało.
Pani w sklepie chyba pomyślała, że nie stać mnie na więcej i sobie to wzięła do serca, żebym nie zapłacił za dużo, bo tak cienko pokrojonego sera i wędliny w życiu nie widziałem jeszcze.
W jakiej bazie danych zarejestrować numer chipa swojego pupila, żeby faktycznie mogło to kiedyś pomóc w zidentyfikowaniu właściciela? W internecie jest pełno różnych baz polskich czy np. europejskich, niektóre płatne po 30-40zł za rejestrację na innych bez informacji o opłatach.
Ma ktoś doświadczenie, jaka baza ma największy zasięg i jest najpopularniejsza w PL?
#heheszki #gownowpis #moderacjacontent
Komentarz usunięty przez autora