Wędliny według Światowej Organizacji Zdrowia są tak samo szkodliwe jak papierosy
Clown World na pełnej kurtyzanie. Informacja przywołana na okoliczność dysputy nt. dodatkowych urlopów dla niepalących/nie pijących herbaty."Pójdźmy dalej" bo czemu nie xD
SaycoRa z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 136
Komentarze (136)
najlepsze
( ͡º ͜ʖ͡º)
@beconase: nie, powinno być
@bndkt15: ja jestem producentem i konsumentem w jednym z wędzarni zawsze smaczniejsze.
@Valhalla159: wszystko zależy od tego jak patrzeć na niskim poziomie mikroprzedsiębiorstw są kapitalistyczne jednak w większej skali czerpią z rozwiązań typowych dla komuchów, a więc lewicy. Do tego lubują się w cenzurze inwigilacji w czym wyprzedzają europejskich neokomunistów ale patrząc na to jak rewolucja ostatnio przyspieszyła Europa w tym względzie szybko dogoni Chiny.
Nawet na stronie WHO można przeczytać, że wcale nie uważają, że przetworzone mięso jest tak samo szkodliwe. Tam jest podział na grupy: "Produkt jest rakotwórczy", "Produkt prawdopodobnie rakotwórczy", etc. Ale żeby nie było wątpliwości to zacytuję bezpośrednio stronę WHO:
No, processed meat has been classified in the same category as causes of cancer such as tobacco smoking and asbestos (IARC Group 1, carcinogenic to humans), but this does
@venomik: to ja poprosze badania nt. wydajnosci obydwu grup w stresie :D
WHO powinno się temu przyjrzeć. Z mojego doświadczenia urlopy są gorsze od COVIDA, który dał 0 strat w ludziach.
Typie, ja jedynie powiedziałem, że oczywistym jest, że zdanie "nikt nie umrał na COVID" jest fałszywe a ty mnie wyzywasz. Dodatkowo imputujesz mi coś, czego nie powiedziałem i również jest oczywistym kłamstwem. Przeprosin się nie domagam, bo widzę, że kultura u Ciebie leży. Zadowolony? Nie, bo widzę z kim rozmawiam ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Zakop za informację nieprawdziwą. WHO zaklasyfikowało przetworzone produkty mięsne jako kancerogenne - wylądowały w tej samej grupie co papierosy. Nie oznacza to, że są tak samo szkodliwe, tylko to, że dowody naukowe za rakotwórczością tych produktów są tak samo silne jak w przypadku papierosów.
@kobiaszu: Dokładnie:
https://www.focus.pl/artykul/azotyny-w-miesie-a-nowotwory
Przyczyną są metody przetwarzania. Aby zachować czerwony kolor mioglobiny w mięsie, jest ono peklowane azotynami.