Ja troszkę inaczej robię pitę z gyrosem. Pitę po prostu kupuję i odgrzewam, ona po oderwaniu góry nadaje się do faszerowania czym się chce. Ja kroję do osobnych miseczek ogórka, paprykę, cebulę, sałatę, kukurydzę - wszystko, co lubimy. Mięso smażę tak samo i do tego sos czosnkowy. Każdy nakłada sobie wszystkiego tyle, ile chce :) Chyba szybsza wersja.
@ppj: Łatwo nauczyć się stosować "normalne" przyprawy samemu, zacznij używać pojedynczych "bezpiecznych" (zioła prowansalskie do mięs czerwonych, majeranek i oregano do warzyw, curry i papryki do kurczaka) a potem czytaj i dodawaj kolejne. Moje propozycje tutaj (trochę na oko, trochę jak sam stosuję do podobnych rzeczy):
pierś z kurczaka pokrojoną w kostkę najlepiej przyprawić wcześniej i zostawić na parę godzin w lodówce przed smażeniem, przyprawić: sporo curry, trochę papryki słodkiej
Zmusiłeś mnie tym wykopem do odzyskania hasła do tego portalu...
Co to za gotowanie jak uzywa sie "przyprawy do kebabu", przyprawy do Tzatzików (z wypasionym wnioskiem - "im więcej tym sos będzie ostrzejszy i bardziej czosnkowy" XD) Skoro już odkryłes że w przyprawie jest czosnek i coś ostrego- pieprz biały to nie lepiej tego użyc, to samo z przyprawą do kebabu, brakuje przyprawy do pity lub przyprawy do mąki czy wody omg
Fakt, ale po spojrzeniu na listę składników i ile czasu zajmie mi przygotowywanie tego wszystkiego, doszedłem do wniosku, że kebab/tortilla wyjdzie i taniej, i szybciej.
Komentarze (78)
najlepsze
Komentarz usunięty przez moderatora
pierś z kurczaka pokrojoną w kostkę najlepiej przyprawić wcześniej i zostawić na parę godzin w lodówce przed smażeniem, przyprawić: sporo curry, trochę papryki słodkiej
Komentarz usunięty przez moderatora
Co to za gotowanie jak uzywa sie "przyprawy do kebabu", przyprawy do Tzatzików (z wypasionym wnioskiem - "im więcej tym sos będzie ostrzejszy i bardziej czosnkowy" XD) Skoro już odkryłes że w przyprawie jest czosnek i coś ostrego- pieprz biały to nie lepiej tego użyc, to samo z przyprawą do kebabu, brakuje przyprawy do pity lub przyprawy do mąki czy wody omg
sam testuje proporcje i jak narazie nie udalo mi sie uzyskac nic czym bym mogl sie podzielic ... oprocz spodu na pizze
Fakt, ale po spojrzeniu na listę składników i ile czasu zajmie mi przygotowywanie tego wszystkiego, doszedłem do wniosku, że kebab/tortilla wyjdzie i taniej, i szybciej.