Udziec wołowy wolno pieczony
Coś dla koneserów smaku na weekend :) trochę więcej czasu na przygotowanie, ale smak wynagrodzi wszystko :)
moll z- #
- #
- #
- #
- #
- 48
- Odpowiedz
Coś dla koneserów smaku na weekend :) trochę więcej czasu na przygotowanie, ale smak wynagrodzi wszystko :)
moll z
Komentarze (48)
najlepsze
Ja jak jakiś czas temu szponder piekłem to 5.5 godziny minęło zanim zrobiło się kompletnie miękkie. Podobna temperatura.
Edit: A nie, ja to dusiłem w sosie winnym, a nie piekłem.
Ja też, a czasochłonne obiady przygotowuję na weekendzie, ewentualnie popołudniami.
@Don_Synek: To już podchodzi pod bbq, a ona piekła, choć ja też uważam, że jednak trochę za wysoka temperatura, ale ja bym robił w takiej, że by wyszło pewnie godzinkę dłużej, a nie dwa razy dłużej. @moll ja uważam, że to
Toż to eufemizm. Ono wygląda obrzydliwie!
Dlatego wykop. :D
kup worki molestowane bez bisfenolu (firma Hendi)
Komentarz usunięty przez autora
wolno gotowana to:
1.Namarynowane mięso obsmażamy na patelni z każdej strony po 45 sekund
2. wkładamy do rękawa do pieczenia wraz z przyprawami i kilkoma główkami czosnku.
3. piec, emy 9 godzin w 90 stopniach
I to jest wolne gotowanie. a to z przepisu w bulionie to wyjdzie ugotowany idziedz tak jakby zupę na nim zrobić.
@Pasti111: nie żeby ten, ale te rękawy do pieczenia w czasie robienia uwalniają mikroplastik do pożywienia. Trucie się i używanie gówna. Nie wiem czy używanie po prostu szklanych naczyń żaroodpornych wraz z przykrywką jest tak trudne i ciężkie?
Nawet suche mięso odda trochę soku przy krojeniu. Serio, zrób następnym razem lepsze zdjęcia xD To, że mięso jest miękkie jak gąbka i soczyste idzie oddać na zdjęciach. Powodzenia.
@moll: Aaaaa, ok :D