Grzyby, które powodują śmiertelne zatrucia, są smaczne i łagodne w smaku
![Grzyby, które powodują śmiertelne zatrucia, są smaczne i łagodne w smaku](https://wykop.pl/cdn/c3397993/link_1664638160J1xGLtlqLQ50uf1WvL0btn,w300h194.jpg)
Nie da się trucizny zneutralizować poprzez ugotowanie, bo, żeby ją zniszczyć, trzeba by było temperatury powyżej 280 st., co jest niemożliwe. Gdy zbieramy grzyby blaszkowe, to trzeba przynajmniej zajrzeć do ściółki, odgarnąć ją. Jeśli zauważymy sterczącą skórę, to jest to grzyb trujący.
![Qtasus2Wielgus](https://wykop.pl/cdn/c3397992/Qtasus2Wielgus_5uRtXG81Fp,q52.jpg)
- #
- #
- #
- #
- #
- 10
Komentarze (10)
najlepsze
Co? ZAKOP za takie porady, bo jeszcze kogoś na tamten świat ciennikarze wyślą.
dlaczegóż to 280 stopni jest niemożliwe do osiągnięcia?
Walczak - element obiegowego kotła parowego albo grzewczego, będący cylindrycznym zbiornikiem ciśnieniowym. Z dolnej części walczaka pobiera się wodę, która płynie rurami opadowymi, a następnie wznoszącymi i zaczyna wrzeć (płynie do góry dzięki konwekcji).
Komentarz usunięty przez moderatora