Zostało ci mięso z rosołu? Polecam kluski ziemniaczane z mięsem
Bardzo szybkie i pyszne kluski ziemniaczane z mięsa z rosołu Składniki 1.5 kg ziemniaków 2 jajka 1 szklanka mąki ziemniaczanej sól Farsz 60 dkg mięsa gotowanego z rosołu 1 cebula 1 łyżka tłuszczu sól pieprz Boczek 10 dkg boczku wędzonego 1 cebula *szklanka o pojemności...
franciszek-murarz z- #
- #
- #
- #
- 153
Komentarze (153)
najlepsze
Ja na ogół przygotowuję rosół na pieczonych korpusach (kaczych). Jeśli chcę mieć też ugotowane mięso, to wrzucam je w pewnym momencie i wyciągam gdy jest miękkie. Wówczas mięso jest smaczne i soczyste, a rosół na korpusach ma mocny, wyrazisty smak.
Na ogół, wkład do rosołu wygląda tak jak poniżej, nie licząc ziół i dodatkowych warzyw.
Korpusów ani mięsa na nich już nie wykorzystuję do dań, po prostu oddzielam mięso