Młodzi rolnicy pokazują jak uprawiać warzywa na jałowej ziemi
Monika i Karol to 30-letni rolnicy prowadzący organiczne, zrównoważone gospodarstwo „Na polu u Kopra” w Suchedniowie, w województwie świętokrzyskim. Od 5 lat ich głównym celem jest uprawa pięknych, smacznych, wysoce odżywczych warzyw i ziół, bez użycia jakichkolwiek chemicznych...
jlr2019 z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 333
- Odpowiedz
Komentarze (333)
najlepsze
W skrócie, gdyby tego nie robili prawdopodobnie to miejsce zarastałoby krzakami i była dzika łąka.
Wg mnie dopóki takich miejsc do zagospodarowania jest w cholerę i trochę a w Polsce jest ogromna liczba gospodarstw, gdzie nie ma ludzi do pracy, bo albo mają po 80 lat albo nie żyją a dzieci w mieście, uprawa w ten sposób nie stanowi problemu.
Pewnie oryginalnie nie jedli mięsa i kwestowali za wolnością dla zwierząt i ograniczeniem emisji CO2.
Teraz juz mówią, że zwierzęta produkują nawóz i moża jeść mleko i jajka.
Jeszcze parę lat, klika porażek i będzie ucieczka do miasta lub klasyczny traktor, nawozy i pestycydy ( ͡° ͜ʖ ͡°)