Palić będziemy chrustem, a jeść świerszcze. Nowa branża rośnie w Polsce
W czasach kryzysu żywnościowego białko z owadów staje się coraz bardziej racjonalnym wyborem. Oszczędza środowisko, jest tanie, a insekty żywią się resztkami.
mat9 z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 23
- Odpowiedz
Komentarze (23)
najlepsze
@42315: Mam indyczarnię w okolicy i niestety zmartwię Ciebie, bo indyki są bardziej wrażliwe na choroby niż kurczak, dlatego więcej chemii wali profilatycznie, bo indyk jest droższym towarem i straty trzeba zmniejszać do minimum. Przy kuraczakach jest większy "przemiał", jak zaczyna chorować stado i nie opłaca się już leczyć to daje się takie "niedojrzałe" stado
@drooeed: To nie jest postęp, tylko potężny regres....
ale jakos tak kulturowo czlowiek wytresowany, ze niesmak pozostaje na mysl o tym.
@odomdaphne5113: jeszcze. Daj im czas
Informacja nieprawdziwa, zakop.