Może warto w takim razie zająć się produkcją czegoś bardziej zaawansowanego albo inwestycjami w badania naukowe i inżynierię.
Sztuczne podtrzymywanie nierentownych gałęzi przemysłu to jeden z najgłupszych pomysłów. Tzw. "ochrona rynku" zawsze wali po kieszeni obywatela i to 2x. Bo raz płaci za podtrzymywanie przy życiu trupa w szafie (podatki), a drugi raz gdy kupuje dany produkt po zawyżonej cenie.
@DawidWarsaw: Ahaaaa... to już wiem o co chodzi w tych unijnych regulacjach. W takim razie to dobrze, że wchodzimy do strefy euro i zapożyczamy kraj. Jak pensje spadną o 30% to Polacy będą jeszcze zdrowsi. Wiadomo, już dziś się nam od tego dobrobytu i drugiej Irlandii w dupach przewraca... trzeba na jakiś czas przystopować bo to zbyt szybko. Jak nam rząd zafunduje jeszcze więcej bogactw i udogodnień to do reszty
Ja tylko czekam, aż histeria wywołana przez polskie bydło (nie ludzi, bydło) spowoduje, że cukier za chwilę będzie leżał na ziemi i nikt nie będzie go brać. Ja tam zakupy robię u Niemca i mam gdzieś polaczków.
Komentarze (221)
najlepsze
Może warto w takim razie zająć się produkcją czegoś bardziej zaawansowanego albo inwestycjami w badania naukowe i inżynierię.
Sztuczne podtrzymywanie nierentownych gałęzi przemysłu to jeden z najgłupszych pomysłów. Tzw. "ochrona rynku" zawsze wali po kieszeni obywatela i to 2x. Bo raz płaci za podtrzymywanie przy życiu trupa w szafie (podatki), a drugi raz gdy kupuje dany produkt po zawyżonej cenie.
P.S.: Nie wiecie panikanci, że cukier jest nazywany białą śmiercią?
http://sylwii.wordpress.com/2009/09/22/cukier-biala-smierc/
http://www.papilot.pl/odzywianie/769/Biala-smierc-w-kuchni.html
- mamy tani cukier
- słuchajcie, podobno mamy za tani cukier, na pewno zdrożeje
-
To raczej efekt rynkowy choć wywołany spekulacją i propagandą strachu "o k!#$a! cukier drożeje". Tzw. naganianie.
Komentarz usunięty przez moderatora