Mięso z laboratorium prosto na nasze talerze
Future Meat Technologies to izraelski start-up, który produkuje dziennie 5000 hamburgerów z ekologicznego mięsa. Jest to ewenement na skalę światową i żywy dowód na to, że mięsna rewolucja jest przed nami.
Dravenpl z- #
- #
- #
- #
- #
- 314
- Odpowiedz
Komentarze (314)
najlepsze
To samo z "klasycznym" rozmnażaniem. Archaizm i przeżytek, skrajna niesprawiedliwość przy podziale genów - przyszłość to produkcja ludzi w laboratoriach, ze sprawiedliwym genotypem, inkubowanych w specjalistycznym urządzeniu a nie w bebechu samicy.
Jakość tego mięsa będzie świetna biorąc pod uwagę kto za tym stoi...
A no tak - idą w ilość i niskie koszty, ale nie w jakość, mam rozumieć? Spoko - kto chce, niech je to sztuczne i tanie mięso.
A
@did4skalia: technicznie, docelowo takie mięso niczym ma się nie różnić od normalnego. Co więcej, bez znaczenia jest rodzaj produkowanego mięsa więc te droższe elementy z naturalnej produkcji mogą się zrównać ceną z tańszymi. Dla producenta nie ma znaczenia czy kultywuje wołowy befsztyk czy pierś z kurczaka.
Poza tym, produkcja mięsa w ten sposób jest
@NPC_358034: Powinno być bardziej deterministyczne. ~Zerowa zmienność pomiędzy egzemplarzami danego typu.
Do tego można zrobić różnorodność gatunków. Czysto teoretycznie można by zrobić i z komórek ludzkich ( ͡° ͜ʖ ͡°)
W polecanym przez Ciebie wynalazku jest 17 różnych składników, ściąganych ze wszystkich stron świata. A moja wołowina odchowana w Polsce, ginie w Polsce i składa się uwaga- z wołowiny. Czyli mój burger ma w sobie 17 razy mniej składników.
Tutaj możesz spytać- a antybiotyki?! No jasne, są, ale Twój burger to herbi i fungicydy plus słynny glifosat.
Komentarz usunięty przez moderatora