Jedno mnie zastanawia, jak on zrobił to ciasto że musi je wałkować. Ja jak zrobie to tak się leje że musze uważać by za mocno go nie rozciągnąć a on tam wałkuje jakby to twarda guma była.
Ciekawe jak takie pieczenia ma się do tych drogich piecyków do pizzy, co ostatnio furorę taką robią, że bez tego się pizzy dobrej nie zrobi.
@E-Seven: W sensie domowe? Nie ma tu żadnej tajemnicy, po prostu nikt w mieszkaniu nie wstawi pieca opalanego drewnem, a zwykły piekarnik nie nagrzewa się do takich temperatur.
@lowrider4you: wiem wiem ale u mnie same gówniane pizzerie co dodają chyba ser z biedry taka lipa... nikt tam nie ma pojęcia że istnieje takie coś jak mozarella czy cheddar ¯\_(ツ)_/¯
Komentarze (183)
najlepsze
@kRz222: 150g wody na 250g mąki i podsypuje bardzo minimalnie
Pizza wychodzi super, ale jak ciasto wyrośnie to często jest takie bardzo rozciągliwe. Szczególnie jak je przenosze z stolnicy na blache.
Za to jak zostawiam na noc w lodówce to później ciasto jest takie że rękami cięzko je rozciągnąć.
@E-Seven: W sensie domowe? Nie ma tu żadnej tajemnicy, po prostu nikt w mieszkaniu nie wstawi pieca opalanego drewnem, a zwykły piekarnik nie nagrzewa się do takich temperatur.
Nie to co w Polsce - robi bo musi miec z czego pić.
źródło: comment_1619448579qRjXXJazR2w7oxk88w6DuU.jpg
PobierzPizzerman