McDonald’s – zmuszony do zamknięcia ostatniej restauracji w Boliwii
Korporacja McDonald’s walczyła więc o swoje istnienie w Boliwii przez 14 lat, próbując zdobyć sympatię okolicznych mieszkańców. Jednak wielbiciele zdrowej żywności, których okazało się ponad miarę w krajach Ameryki Łacińskiej, własną portmonetką głosowali “przeciwko”.
darosoldier z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 218
- Odpowiedz
Komentarze (218)
najlepsze
Powodem jest lokalny rynek i jego ceny, gdzie za 2 USD można mieć zupę i przekąskę, a w Maku można było za 3 USD kupić średni zestaw. Dodatkowym powodem jest kultura jedzenia, ale nie oszukujmy się: ludzie nie robią tego bo są ekologiczni, ale z przyzwyczajenia i
@JanParowka: idę o zakład że Orlen nie ma w połowie takich wymogów wobec dostawców jak McD. Powiększ bzdury i mity.
Sieciowymi nie są zepchnięte ja zadupia tylko taki jest ich tryb działania, galerie pod miastem, restauracje na przedmieściach. Knajpy na Champs Elysees, Manyatanie czy centrum Tokio to takie wisienki na torcie, dla zasięgów.
Dla porownania USA prawie 79 lat xD
@Opryskus69: a gdzie napisałem że tam jest dobre jedzenie? Tam jest pewne jedzenie na zwykły głód. Wiesz czego możesz się spodziewać i to po prostu dostajesz bardzo szybko. Brak zbędnej filozofii. Nie wszyscy jak wyjeżdżają za granicę to jadą wyłącznie turystycznie.
W UK zwykła tostowa kanapka w markecie jest tańsza "niż taki Big Mac".
Nie znam w Polsce nikogo, kto traktowałby MC jako premium, a obracam się w różnych klimatach typu:
Lubię paprykarz
Lubię polędwiczki z biedry
Mrożona pizzę
Kebsa za 10
Obiad/lunch za 14 do 25 PL
Pizzę 20-30 PLN
Restauracja 20-40 drugie danie
Polska nie
Inną sprawą jest to, że nie potrafisz przyznać się do błędu.
@frajerzyna: a patrzyłeś na opakowanie schabowego babci albo bigosu wujka?
właśnie patrzę na twój post - 100% sól