Innowacja z Poznania może zmienić rynek wegańskich produktów
![Innowacja z Poznania może zmienić rynek wegańskich produktów](https://wykop.pl/cdn/c3397993/link_1609052975j3xy5KFr2EBJU7wbsszxXZ,w300h194.jpg)
Wegeprodukty jak na razie nie są wartościowe odżywczo - mówi dr Przemysław Kowalczewski z Uniwersytetu Przyrodniczego, który opracowuje recepturę parówki, burgera oraz gyrosa tylko i wyłącznie ze składników roślinnych.Kluczowym składnikiem jest białko uzyskiwane z soku ziemniaka oraz białka łubinu.
![Djangobango](https://wykop.pl/cdn/c3397992/Djangobango_tDfD4GSA0M,q52.jpg)
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 47
- Odpowiedz
Komentarze (47)
najlepsze
źródło: comment_1609067064izJUe5LXVp4a4iu3WkPNLG.jpg
Pobierzźródło: comment_1609067257BJv15mndXTZ7zRP5I806ua.jpg
Pobierz- to chyba jakis debil.
Nawwet glupia czerwona fasola z ryzem dostarcza absolutnie wszystkich, potrzebnych czlowiekowi aminokwasow, w komplecie.
https://en.wikipedia.org/wiki/Rice_and_beans