Najczęściej popełniane błędy w kuchni
Jak prawidłowo gotować makaron? O czym pamiętać podczas przyrządzania mięsa? Kilka faktycznie przydatnych i sprawdzonych rad od Pascala Brodnickiego.
![Eustachiusz](https://wykop.pl/cdn/c3397992/Eustachiusz_i82xRb0elu,q52.jpg)
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 4
Jak prawidłowo gotować makaron? O czym pamiętać podczas przyrządzania mięsa? Kilka faktycznie przydatnych i sprawdzonych rad od Pascala Brodnickiego.
Komentarze (4)
najlepsze
Smażenie mięsa wyjętego z lodówki (nierówna temperatura wew./zew. - nierówne dochodzenie)
Krojenie mięsa zaraz po obróbce termicznej (duże naprężenia - wypływanie soków)
Większy gaz <> szybsze gotowanie.
Makaron - mało wody - spadek temperatury - nasiąkanie makaronu wodą
Makaron - dodawanie tłuszczu - nie kleją się do niego sosy
Makaron - płukanie w zimnej wodzie (wypłukanie składników) 1:3+
Warzywa - gotowanie w za małej ilości wody (chlorofil) 1:3+
Nieprzygotowanie składników
Smażenie