Nowa moda: gotowanie w temperaturze 50 - 60 st. C.
Gotowanie sous-vide polega na zamknięciu jedzenia w hermetycznym opakowaniu, które wkłada się
Prawilny_Czykierek z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 29
- Odpowiedz
Gotowanie sous-vide polega na zamknięciu jedzenia w hermetycznym opakowaniu, które wkłada się
Prawilny_Czykierek z
Komentarze (29)
najlepsze
Bo już widziałem cymbałów robiących dziczyznę sous-vide ( ͡° ͜ʖ ͡° )つ──☆*:・゚
Pasożyty giną natychmiast w wysokiej temperaturze, w niższej trwa to dłużej. Gotowanie Saus-Vide trwa godzinami, wiec wnioski wyciągnij sam. Bardzo fajna metoda. Warto kupić cyrkulator i pakowarkę próżniową. To nie są drogie rzeczy.
@czarnaowcabezprochowca: Powodem była niska temperatura obróbki termicznej. Hemoglobina z czerwonej barwy nie przekształciła się w szarą. Osobiście po takiej obróbce wrzuciłbym jeszcze na minutkę do wrzątku, aby hemoglobina zmieniła kolor.
Sądząc po temperaturze to musiało być bardzo delikatne mięso. Polędwiczka?
Komentarz usunięty przez moderatora
W 50-60* C można sobie najwyżej przygrzać (wcześniej spreparowane) jedzenie.
@ZostaneMistrzem: Rozumiem że parowanie, i wrzenie to dla ciebie to samo?