Dlaczego gotowane pierogi wypływają na powierzchnię?
![Dlaczego gotowane pierogi wypływają na powierzchnię?](https://wykop.pl/cdn/c3397993/link_e9sC9yWa1o8qVV5QbDKqjMg7nWZQa6bW,w300h194.jpg)
Dlaczego zamrożone pierogi toną, a ugotowane wypływają? Gęstość lodu jest mniejsza niż wody, więc teoretycznie zamrożonym pierogom powinno być łatwiej wypłynąć na powierzchnię, jednak tak się nie dzieje. Dlaczego?
![Lifelike](https://wykop.pl/cdn/c3397992/Lifelike_DxLtk8cJpZ,q52.jpg)
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 100
Komentarze (100)
najlepsze
Nie słuchajcie tej osoby, ona chce was wprowadzić w błąd w tak ważnej sprawie!
@FulTun: Metan z już trochę nieżywego mięska na przykład albo innej padliny w środku ;)
Ja: Dlaczego?!
Ale co ma to do tego filozofia, to nie mam pojęcia.
Szach mat ateiści...
@triget: Ciekawe czy one coś wiedzą o wypływaniu pierogów ( ͡° ͜ʖ ͡°)