Na tym właśnie polega i jest źródłem bogactwa - automatyzacja. Jeden człowiek przy pomocy jednego guzika jest w stanie w ciągu jednej godziny wypracować dobra za dużo dużo więcej jak ktoś metodami "konwencjonalnymi". Nie dotacje, zapomogi, czy inne bzdety jak ilość pieniądza na rynku tylko większa efektywność pracy była, jest i zawsze będzie źródłem bogactwa. Usługi są wtórne do produkcji i cena usług zależny wyłącznie od ilości dóbr konsumpcyjnych i przemysłowych w
@rea9: Do tego trzeba inwestować w zaawansowane maszyny produkcyjne, a polscy przedsiębiorcy zamiast tego wolą opłacić artykuł w internecie o tym że brakuje pracowników, pokazać urzędnikom i kazać importować tanich roboli z Indii, którzy będą wykonywali tę pracę ręcznie.
Ten komentarz w filmie jest ułomy. Automat do pakowania lodów w kubeczki nie produkuje lodów, jedynie porcjuje i pakuje. Ktoś poskładał filmiki których jest kupa w necie i chyba sam sobie na spotntanie dopisał komentarz.
@EerieAlligator Racja. Gość się nie popisał. Pierwszy raz trafiłem na ten kanał i komentarz jest mocno średni. Często podaje informacje z dupy zamiast opisać konkretnie to co w tym momencie pokazuje. Mógłby się bardziej postarać, wgłębić w temat, a nie tylko przetłumaczyć opis tego co znajdzie pod oryginalnym filmikiem. Nie oszukujmy się - to nie są jego ujęcia tylko zapożyczył je sobie z innych źródeł dodając tylko swoją niezbyt dobrą narrację.
@ExitMan: Jak operator maszyny zdąży podnieść w przeciągu 3 sekund to taka kulka trafia do konsumenta ( ͡°͜ʖ͡°) A tak serio to stół obrotowy mógłby być wklęsły z dziurą na środku, kulki turlają się do dziury, spadają do pojemnika i podajnik podstawia kolejny.
@Illidank: Przez krótki moment miałem do czynienia z branżą sprzętu do masowej produkcji żywności, jeśli chodzi o materiały i technologie to jest prawie kosmos. Tu nie ma miejsca na improwizację i tanie materiały. Koszty tych maszyn też są kosmiczne( ͡°ʖ̯͡°) Z drugiej strony lokalne piekarnie często mają maszyny pamiętające czasy przedwojenne i kolejki przed sklepem. W tym przypadku to jednak duuuża zasługa fachowców utrzymujących
W tym przypadku to jednak duuuża zasługa fachowców utrzymujących i konserwujących te rzemieślnicze cuda techniki
@kosma1: W takiej cukierni... pączki mi smakują tylko z dwóch - jedna w Ursusie (Sosnkowskiego, za kościołem), druga w Siedlcach (ale ta przestała robić pączki). Kolejne to wyroby własnej roboty. Potem dłuuuuugo nic. A na samym końcu są te ze zautomatyzowanych linii produkcyjnych.
I to nie automatyzacja jest problemem, tylko podejście księgowe i zastępowanie składników,
Komentarze (94)
najlepsze
źródło: comment_CxcETyXQxPxJjJ77NW9MrmE9oziGNqDr.jpg
PobierzA tak serio to stół obrotowy mógłby być wklęsły z dziurą na środku, kulki turlają się do dziury, spadają do pojemnika i podajnik podstawia kolejny.
Jedzenie? Raczej pasza dla motłochu.
xdd..
@kosma1: W takiej cukierni... pączki mi smakują tylko z dwóch - jedna w Ursusie (Sosnkowskiego, za kościołem), druga w Siedlcach (ale ta przestała robić pączki). Kolejne to wyroby własnej roboty. Potem dłuuuuugo nic. A na samym końcu są te ze zautomatyzowanych linii produkcyjnych.
I to nie automatyzacja jest problemem, tylko podejście księgowe i zastępowanie składników,