Nadwaga i otyłość na celowniku lekarzy rodzinnych. "Otyłość u co czwartego...
W Polsce w zawrotnym tempie przybywa osób z nadwagą i otyłością, szczególnie wśród nastolatków - to wniosek z jednej z części obrad trwającego w Łodzi 19. Kongresu Medycyny Rodzinnej. Otyłość występuje już u 25,2 proc. Polaków, cierpiących na nadwagę jest jeszcze więcej: 66 proc. mężczyzn...
rybak_fischermann z- #
- #
- #
- #
- 113
- Odpowiedz
Komentarze (113)
najlepsze
Śmieszne jest to że bycie grubym to jest głównie psychika (chyba, że ktoś ma zdiagnozowaną chorobę). Pozbycie się nadmiaru tłuszczu nie jest aż tak trudne
@sokotra: no, jeśli ktoś jest już tak stary, że nie może się samodzielnie poruszać, to wtedy faktycznie zrzucenie wagi jest trudniejsze ¯\_(ツ)_/¯. Liczenie kalorii oraz ruch wyciągną każdy niepatologiczny przypadek z otyłości.
Ale jak patrze na dzisiejsze dzieciaki to ja uchodziłbym za w miare szczupłego xD.
Na serio- dzisiaj dzieciaki podstawowka/gimnazjum mają tak w------e bebzony jak tatusiowie po 50.
Winny tego stanu rzeczy jest
@blizzarder: ciekawe czy nadal podtrzymują to zdanie w momencie jak mają zawał serca albo lekarz im oznajmia że mają raka
@PeIIeus: i zauważ, że imo jest ogromne przyzwolenie u nas na wyśmiewanie i dokuczanie osobom szczupłym, które albo tak już mają albo dbają o linię, za to spróbuj powiedzieć coś o grubasie, który sam się tak upasł, o to już się zaczyna festiwal hipokryzji, bo to
Dziwię się osobom z
Komentarz usunięty przez moderatora
Ja się urodziłem jeszcze za PRLu, i moja babcia i mama same piekły chleb. Dzisiaj prawie nikt tego nie robi, a chleb na zakwasie jest rzadkością. Doszło również mnóstwo olejów nasiennych - margaryny i inne lubrykanty przemysłowe to już III RP, przedtem to nawet czasem tłukliśmy własne masło. Z jedzenia robionego po staremu, w domu, przeszliśmy na jedzenie robione przemysłowo, o wiele bardziej przetworzone, z