Kiszonki - naturalny probiotyk i źródło witamin
Kiszonki i kwaszenie jest znane od wieków. To naturalna forma konserwowania żywności. Podczas tego procesu dochodzi do rozkładu cukrów prostych do kwasu mlekowego. To on właśnie zapobiega gniciu żywności. Ale to nie jedyna zaleta kiszonek. Jest w nich mnóstwo cennych i naturalnych składników.
wspanialy z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 65
Komentarze (65)
najlepsze
@naydah: no i #!$%@?
Ale jak widzę, że autorka artykułu 'oczyszcza organizm' kiszonkami, to już widzę z kim mam do czynienia...
Plusem "Kiszonki i fermentacje" jest też to, że napisał ją Polak i opisuje kiszenie w polskich realiach. Na przykład jest kimchi ze śledziem, a nie kałamarnicą. Połowa książki to propozycje podania - podpłomyki z szynką i kimchi robią robotę.
Probiotyki (gr. pro bios – dla życia), czynnościowa żywność – podawane doustnie wyselekcjonowane kultury bakteryjne lub drożdży, najczęściej bakterie kwasu mlekowego (Lactobacillus)
"Bakterie zawarte w produktach mlecznych posiadają zdolność osiedlania się w przewodzie pokarmowym"
Pytam na serio bo skoro to jest mit to wyjątkowo powszechny, na tyle, że ciężko znaleźć informacje prawdziwą ;)
nie mówię, że kiszonki są złe, ale zarówno ten artykuł jak i cała stronka jest dla jakichś totalnych 2Headów
Siedzimy sobie z sebixami i karynami na zewnątrz, wiadomo grunt to dobra miejscówka hue hue
Podjeżdża furą jakiś Janusz i zaczyny wyrywać Karyny, mówi że u niego na chacie zajebista inba i żeby z nim się zabrały
Karyny nie takie przyziemne nie dają się tak łatwo wyrwać.
Janusz mówi że wszyscy możemy się zabrać.
Dojeżdżamy na miejsce, ten prowadzi nas do kuchni.
Super impreza #!$%@?.
Zostawia nas samych
#mniam