E tam. Facet nie zagniata sam ciasta, tylko bierze gotowca. Nie potrafi rozwałkować wałkiem, tak normalnie, tylko dłubie paluchami, jak dziecko. Nie potrafi równo rozprowadzić po placku przecieru pomidorowego. Dodatków daje tyle, co kot napłakał (gdzie ser pytam?). Piecze pizzę 50 sekund, więc jak nic ma piec na uran, a to już jest radioaktywne i w markecie nie dostaniesz. Poza tym niemiecki kapelusik w kolorze Leroy-Merlin (Francja) i białe trampki, które już
nic mnie nie rozsmiesza tak jak tasowanie sie Polaków nad plackiem z serem xD hurr durr tak sie nie robi we Włoszech! za cienkie ciasto, za grube ciasto jak to soso czostkowy!!! We Włoszech by cię zabili za to! xD - sam lubię taka pizze z pieca, jest najlepsza to oczywiste, ale to tylko kawałek placka z serem i dodatkami xD
Hm to jest ciekawe co przedstawia ten film - jak zrobić idealną pizzę... wydawało mi się zawsze, że idealna pizza idealna nie jest, że najpiękniejsze w niej są te niedoskonałości, te spękania od różnic temperatury w piecu na drewno, te "bąble", sam fakt, że jest przygotowywana ręcznie, bez termometrów i polerowania blatu pod ciasto... że jest taka jak sami włosi - trochę chaotyczna, trochę spontaniczna, że ma w sobie cały ten klimat.
Komentarze (312)
najlepsze
@leftfinger: polać temu panu!
Wszystko pięknie ładnie ale gdzie ananas!!!!?
Nawet tego bieda-sosu nie rozprowadził równo i po całej powierzchni.