@jacurat 80 stopni przez określony czas. Bez szans Fake jak nic. Czemu wieczka dokładnie nie widać? Bo nie jest wklęsłe.... To znaczy że ktoś ten słoik otwierał.
@atomowypaczek: Wczoraj pizza z gwoździem, dziś pająk w oliwkach. Biedronka robi czarny PR, szkoda że w międzyczasie nie posprzątała i dalej trzeba chodzić po zgniliźnie szukając zaginionych cen towaru( ͡°͜ʖ͡°)
Z tego co kojarzę to zalewa w oliwkach składa się z solanki i octu. Jakoś ciężko mi uwierzyć, aby jakiekolwiek żyjątko przetrwało cały proces produkcyjny, magazynowanie, wystawienie na półkę. Przecież to trwa co najmniej kilka tygodni.
@Noniusz: Niekoniecznie. Mógł siedzieć w środku odwróconej oliwki w dziurce po pestce, tym samym mając poduszkę powietrzną. Oliwka zadziałałaby wtedy jak koc termiczny.
Ciekawe jak przeżył pasteryzację? Skoro słoiki są praktycznie od razu zamykane to nie miał szans, rozumiem gdyby to było 60 stopni to jeszcze dałby radę wytrzymać ale 80? Nie ma szans, fake albo jakaś partia, która miała wadliwy proces pasteryzacji.
@KKK1337: nie wszystkie produkty są pasteryzowane. Oliwki mogły być produkowane metodą "na zimo" i zamknięte na zamykarce próżniowo. Stąd wklęśnięte wieczko i żyjące żyjątko
@nalot_1: Folksdojcz to taki polski Niemiec. Bardziej niemiecki niż polski. Ma kompleksy na punkcie własnej narodowości i będzie wybierał produkty niemieckie wierząc w ich jakość. Nie próbował nigdy rodzimych produktów, ale wie, że to musi być jakieś gówno, bo rodak nie jest w stanie wyprodukować niczego dobrego. Uważa polskich przedsiębiorców za Januszy, wspiera zachodnie korporacje.
@Geno: Oczywiście już nie mogę edytować posta... ale w powiązanych jest i do moderacji powinna dotrzeć wiadomość ;) nie będę dodawał 2 raz żeby syfu nie robić ;)
Komentarze (173)
najlepsze
Komentarz usunięty przez moderatora
Cos mi tu fejkiem zalatuje.
@patriota-gospodarczy: Chyba nie bardzo wiesz po co pasteryzuje się produkty.