Nie rozumiem po co poświęcać dziesiątki godzin pracy aby stworzyć nóż który..... Trzeba wycierać i osuszać po każdym myciu, oraz nie można go trzymać w wilgotnym miejscu. Takie noże są bez sensu.
@cruc: i mało kto poza fascynatami noży nimi chce pracować :) Kucharze traktują noże jak narzędzie pracy i zazwyczaj po prostu pierwszy lepszy markowy zestaw im wystarcza. Więcej o tym jakich to noży nie używają i nie potrzebują kucharze przeczytasz na jakichś forach o nożach niż usłyszysz od samych kucharzy. Normalny kucharz nie będzie chciał takiego noża, bo nie ma czasu się martwić o to, żeby ten był zawsze odpowiednio
ludzka kreatywność i umiejętności są niesamowite, najbardziej podobają mi się filmiki w których, jakiś gościu oczyszcza z rdzy nóż (bądź inne maczety) znaleziony w stawie, czy gdzieś tam.
Komentarze (69)
najlepsze
Ba, nawet zamarznięte masło pokroisz w plasterki na chleb ;)
dziś nawet z nowych nic nie zrobisz
@niskiepodatki:
Trzeba wycierać i osuszać po każdym myciu, oraz nie można go trzymać w wilgotnym miejscu.
Takie noże są bez sensu.
@anima_libera: Widziałeś kiedyś nożyce do żywopłotu z "nierdzewki".
Jak masz babcię to się jej zapytaj jak za młodu po wojnie obchodziła się z nożami.