Ja pitole, czy wy się wczoraj nauczyliście czytać, że tak się podniecacie informacjami z etykiet? 90% produktów to gówno, witam w rzeczywistości. Wszystkie jogurty z Lidla mają więcej cukru niż białka....
Wszystkie jogurty z Lidla mają więcej cukru niż białka....
@kurt_hectic: Ale jakiego cukru? xD To, że są węglowodany to normalna sprawa, a jak chcesz jogurt białkowy z małą ilością węgli i tłuszczu to sobie kup Skyra (albo Fastena do wypicia, lecz ma więcej węgli), ja #!$%@?ę co za dyletanci z was ludzie. Usłyszy jeden z drugim o cukrze, tłuszczu palmowym czy syropie glukozowo-fruktozowym i #!$%@? jakby jadł tego tonę codziennie
@jozinzbazin2: wiesz, że kurczak też ma 20g białka na 100 gramów produktu. Czyli jedząc kurczaka z ryżem wychodzą Ci takie same proporcje makroskładników jak w tym batonie
@jozinzbazin2 węglowodany, a zwykły cukier to jednak różnica. Je kupuję serek wiejski, bo ma bodaj 17g białka na sto. Obok są proteinowe cuda i mają ok. 11g.
@kurt_hectic: bzdury. Nie ma na rynku serka wiejskiego mającego 17 gramow białka na 100 gramow. Taki produkt nie ostnieje. Jego fizyczne wyprodukowanie bez dosypywania wpc albo wpi byłoby niemożliwe
@czlowiek_smiec: Nie wiem za co dostajesz minusy, ale piszesz prawdę. Syrop glukozowy np. często podawany jest pacjentom, których nie można karmić niczym stałym np. przed operacją a kroplówka byłaby overkillem.
Ciekawi mnie oburzenie tym syropem podczas gdy wielu ludzi poleca, pija i promuje miód gdzie w zasadzie ponad 70% składu to mieszkanka glukozowo-fruktozowa + kolejne kilka procent to inne cukry w tym sacharoza. Według wiki na 100g miodu 82g to cukier.
@sylwke3100: Na miod sie sklada masa innych substancji, ktore pozytywnie wplywaja na twoj organizm, witaminy, mikroelementy, etc. W syropie masz tylko cukier.
@sylwke3100: to prawda, ale większość ludzi spożywa bardzo niewielkie ilości miodu, np. łyżeczkę do herbaty. W napojach słodzonych masz zazwyczaj 4 łyżeczki cukru/syropu w tej samej szklance. Wszystko rozbija się o ilość.
Komentarze (86)
najlepsze
@kurt_hectic: Ale jakiego cukru? xD To, że są węglowodany to normalna sprawa, a jak chcesz jogurt białkowy z małą ilością węgli i tłuszczu to sobie kup Skyra (albo Fastena do wypicia, lecz ma więcej węgli), ja #!$%@?ę co za dyletanci z was ludzie. Usłyszy jeden z drugim o cukrze, tłuszczu palmowym czy syropie glukozowo-fruktozowym i #!$%@? jakby jadł tego tonę codziennie
Nie myl cukrow prostych i zlozonych
@sylwke3100: to prawda, ale większość ludzi spożywa bardzo niewielkie ilości miodu, np. łyżeczkę do herbaty. W napojach słodzonych masz zazwyczaj 4 łyżeczki cukru/syropu w tej samej szklance. Wszystko rozbija się o ilość.