Kostki rosołowe: prosty sposób na utratę zdrowia!
Producenci szpikują kostki rosołowe wzmacniaczami smaku i silnymi barwnikami, gdyż bez nich nie miałyby one ani kuszącego nas smaku, ani apetycznego koloru.
sketel z- #
- #
- #
- #
- #
- 31
Producenci szpikują kostki rosołowe wzmacniaczami smaku i silnymi barwnikami, gdyż bez nich nie miałyby one ani kuszącego nas smaku, ani apetycznego koloru.
sketel z
Komentarze (31)
najlepsze
@GaiusBaltar: wszyscy którzy spożywają tę substancję umierają
więc ostrożnie
( ͡° ͜ʖ ͡°)
@notdot: zobacz co to robi z naszą skórą, masakra.
A co, jak nie wrzucisz kostki, to już nie solisz zupy? xD
3. Zabójcze wzmacniacze smaku
Akurat stosowane wzmacniacze smaku (te wymienione w artykule) są niegroźne w zwykłych dawkach, a glutaminian sodu przecież występuje naturalnie w produktach spożywczych, choćby w mięsie czy w pomidorach xD Pomidor taki zabójczy!
Można kupić też całkiem "zdrowe" kostki. Ja używam czasami i nie widzę tu raczej nic, do czego miałbym się przyczepić. No może tylko tego podkreślenia, że bezglutenowa ;)
Szkoda, że co drugi składnik ma * w nazwie, czyli nikt nie wie co to dokładnie jest.
Komentarz usunięty przez moderatora