Gdyby to polegało na wrzuceniu kawałka arbuza do piekarnika to bym to zrobił, ale tak to za dużo zachodu... Bym znajomych w balona zrobił "ooo jaki piękny kawałek mięcha mmmm.... ... ale jak to, to smakuje jak arbuz!" :P
Proces wędzenia wymyślony został po to, żeby wysoko wartościowe mięso można było dłużej przechować. Marnotrawstwo czasu i energii na takie przygotowanie arbuza (które, co warto wspomnieć, zmniejsza znacząco jego już nikłą wartość odżywczą, niszczy witaminę C a z cukrów tworza się związki AGE) to, po prostu, martnotrawstwo.
@PC86 Ja nie jestem fanem wegetariańskich rozwiązań i tak dalej, ale w dzisiejszych czasach w większości nie musimy już wedzic, żeby dłużej przechować, tylko raczej wędzimy dla smaku. No i bądź co bądź, często jemy dla przyjemności, niekoniecznie maksymalizując wartości odżywcze. Więc dla mnie, takie wędzenie arbuza jako ciekawostka kulinarna - czemu nie! :-)
Komentarze (125)
najlepsze
Bym znajomych w balona zrobił "ooo jaki piękny kawałek mięcha mmmm....
... ale jak to, to smakuje jak arbuz!" :P
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.