Wykopowicze poddali drób z polskich sklepów badaniu w laboratorium....
![Wykopowicze poddali drób z polskich sklepów badaniu w laboratorium....](https://wykop.pl/cdn/c3397993/link_7xbyHUAUxo6uQxGJ98eQAozVk9PDkvcL,w300h194.jpg)
Użytkownicy portalu Wykop zebrali niemal trzy tysiące złotych, by dowiedzieć się, co w polskich kurczakach czyha na konsumenta. Wyniki przeprowadzonych w niemieckim laboratorium badań przełamują niektóre obiegowe stereotypy, a przy okazji rozprawiają się z marketignowymi sztuczkami.
![martyna-turowska](https://wykop.pl/cdn/c3397992/martyna-turowska_9ql0FWqBZR,q52.jpg)
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 128
- Odpowiedz
Komentarze (128)
najlepsze
1) czy tak zwany "Kurczak zagrodowy" rzeczywiście jest hodowany w lepszych warunkach niż zwykłe kurczaki z ferm przemysłowych?
2) z czego wynika różnica w rozmiarze piersi z kurczaka zagrodowego i przemysłowego? Faktycznie ten zagrodowy jest mniejszy i ma mniej tłuszczu. Te "zwykłe" piersi to monstra, które po pokrojeniu i wrzuceniu na patelnię wydzielają z siebie mnóstwo białawego płynu (zakładam, że to woda - czyli
W małych sklepach o metodzie FIFO zapewniam malo kto wie i nawet mimo logiki nikt o tym nie pamięta. Wiem za to że za dzieciaka kupując w sklepie u sąsiadki ta mówiła mi TEGO MIESKA CI NIE SPRZEDAM BO NIE JEST SWIEZE.
Jak ktoś kto
źródło: comment_BTRn9fyn74ZhOaMfyDVvjw68cIEuB4pO.jpg
Pobierzźródło: comment_RHnqM8Env0HeO0U5HdpSwUXWRTHscetE.jpg
Pobierz