Wykopowicze poddali drób z polskich sklepów badaniu w laboratorium....
Użytkownicy portalu Wykop zebrali niemal trzy tysiące złotych, by dowiedzieć się, co w polskich kurczakach czyha na konsumenta. Wyniki przeprowadzonych w niemieckim laboratorium badań przełamują niektóre obiegowe stereotypy, a przy okazji rozprawiają się z marketignowymi sztuczkami.
martyna-turowska z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 128
Komentarze (128)
najlepsze
1) czy tak zwany "Kurczak zagrodowy" rzeczywiście jest hodowany w lepszych warunkach niż zwykłe kurczaki z ferm przemysłowych?
2) z czego wynika różnica w rozmiarze piersi z kurczaka zagrodowego i przemysłowego? Faktycznie ten zagrodowy jest mniejszy i ma mniej tłuszczu. Te "zwykłe" piersi to monstra, które po pokrojeniu i wrzuceniu na patelnię wydzielają z siebie mnóstwo białawego płynu (zakładam, że to woda - czyli
W małych sklepach o metodzie FIFO zapewniam malo kto wie i nawet mimo logiki nikt o tym nie pamięta. Wiem za to że za dzieciaka kupując w sklepie u sąsiadki ta mówiła mi TEGO MIESKA CI NIE SPRZEDAM BO NIE JEST SWIEZE.
Jak ktoś kto