Kukurydza z Węgier przyczyną poważnej choroby. Zmarło już dziewięć osób
Może powodować biegunkę i wymioty, a w skrajnych przypadkach doprowadzić do śmierci. Europejskie służby wykryły groźną bakterię listeria monocytogenes w mrożonych warzywach. Wiadomo, że źródłem jest kukurydza z Węgier
Genowefa1940 z- #
- #
- 47
Komentarze (47)
najlepsze
Przeważnie pojawia się ona w produktach gdy produkt dotyka ściany lub podłogi i nie trzyma się żadnych standardów higieny, choćby mycia maszyn, podłogi, sufitu i ścian specyfikami i bakterriobójczymi związkami.
Muszą mieć niesamowity syf w zakładzie, skoro listeria trafia do produktu, smacznego.
Nie polecam jeść kukurydzy z puszki, żadnych warzyw z puszki, mrożonek ani gotowych sałatek.
Zostaje odżywianie się promieniami słonecznymi. Aaa nie, chwila, promieniowanie UV też jest szkodliwe.
Nech żyje Soros !!
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Listeria jest wyjątkowo odporna na zakwaszenie środowiska i wysokie stężenia jonów sodowych (dochodzące nawet do 40%) – główne czynniki konserwujące w wielu produktach spożywczych. Przechowywanie żywności w warunkach chłodniczych nie zapobiega rozwojowi bakterii, ponieważ potrafi ona rozmnażać się w temperaturze panującej w lodówce.Ma zdolność przeżycia w zamrożonej żywności. Głównym źródłem Listeria monocytogenes jest mleko i jego przetwory, warzywa, mięso oraz wyroby mięsne i jaja. Szczególnym ryzykiem obciążone jest
Komentarz usunięty przez moderatora