Panuozzo z karczochami i kaparami - przepis na wspaniałą włoską pieczoną kanapkę
Panuozzo to włoska kanapka podawana na ciepło, w bułce wykonanej z tego samego ciasta, co ciasto do pizzy. Ta pochodząca z Gragnano (Kampania) potrawa, to klasyka ulicznego street food’u w Neapolu. Jest to też jedno z moich ulubionych włoskich dań. To wspaniałe danie można jeść z różnymi...
MG78 z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 81
Komentarze (81)
najlepsze
Pierwsze próby zrobienia go w domu (wtedy używałem jeszcze trochę innego ciasta) nie wychodziły najlepiej, ale po zmianie przepisu w sumie za każdym razem wychodzą idealne z wyjątkiem jednego razu, kiedy trochę się zagapiłem i zostały trochę za długo w piekarniku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Apetycznie to wygląda! Na pewno spróbuję!