"Ludzie kupują wędliny z Morlin, nie wiedząc, że ta marka należy do Chińczyków"
Niech pan zobaczy, kto produkuje w Polsce wyroby z kurczaka. Ludzie nie wiedzą, że Morliny to Chińczycy. Myślą, że to polska, rodzinna firma. Drobimex – niemieckie wędliny. Drosed – francuski kurczak, Sokołów – Duńczycy i Finowie, Balcerzak – Niemcy, a ludzie myślą, że polskie - mówi prezes Konspolu
Hahazard z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 156
- Odpowiedz
Komentarze (156)
najlepsze
@Hahazard: pamietacie jak JBB korzystala z soli drogowej do swoich wyrobów... jak sprawa się skończyła ?
- Gdyby była taka możliwość, jutro zamknąłbym wszystkie zakłady w Polsce i przeniósł je do Afryki. Bo ceny są tam kilkukrotnie wyższe niż w Europie, a koszty np. zboża i surowców podobne - mówi w rozmowie z serwisem portalspozywczy.pl Konrad Pazgan, prezes Konspolu.
@kotelnica: załóżmy, że jestem producentem wędlin. Mój towar produkuję z kurczaków. Cena czego mnie interesuje? Kurczaków, czy żarcia dla kurczaków? Pewnie, że jedno na drugie ma wpływ ale dlaczego w takim razie subiektywnie wybieramy jakiś losowy element z tego łańcucha? Dlaczego nie zależy mu na cenach ciągników, którymi trzeba orać pola, na których rośnie zboże, którymi karmi się kurczaki, z których (mam
Już k---a pędzę kupowac produkty od firmy, która celowo ukrywa pustą przestrzeń pod naklejkami, sprawiając wrażenie, że sprzedawanego produktu jest jakies 30% więcej. I z reguły nie widać tego dopóki nie odpakujesz xD
Pomijając, że mięso w ich tortillach czy cordonach bleu to jakaś mielonka i odpady.
-Poprosze tej szynki mazurskiej co w promocji jest (17.00/kg dop red).
-30zl za kilogram? Kto to kupi?
Ludzie, jedznie wysokiej jakosci jest dostepne tylko trzeba bulic ;) Bo jak szynka za 20zl/kg ma byx wysokiej jakosci? 30zl to malo. Kierujeny sie cena. Niestety tez nie mamy dobrych etykiet zeby sie kierowac czyms innym i to praktycznie wszedzie brakuje takich informaji dot. produktu
No fajnie, fajnie, ale te firmy same się nie sprzedały. Skoro Polacy nie potrafią robić biznesu, to niech go robi ktoś inny. Smutne, ale co poradzić?
A poważnie to ważna jest jakość, cena i smak, bo obecnie wiele firm zmienia właścicieli i udziałowców, aż Ciężko się połapać.
Zysk zgarnia właściciel, ale także ryzykuje stratę, a kiełbasy mogą być czasem lepsze niż jakiegoś rodzimego Janusza biznesu wędliniarskiego, wszystko zależy od filozofii i receptury, nie od tego na czyje konto lecą pieniądze.
@Agent_Mugabe: .
Ten artykuł to jedno wielkie nadużycie, co z tego że spółka jest w 100% własnością chińczyków skoro z polskich kurczaków produkuje przetwory mięsne w Polsce? To spółka która jest własnością polaka ale sprowadza puszki z mięsem z