Piękne wykorzystanie każdego kawałka, szczerze mówiąc nie sądziłem że praktycznie jemy całe świnki (⌒(oo)⌒)
A i jeszcze jedno, nie jestem vege ani nie zamierzam przechodzić bo uwielbiam mięso, ale zastanawiam sie nad jednym od jakiegoś czasu i może wam sie bedzie chciało pomyśleć, jak tak to zapraszam do dyskusji.
Posłużę sie kiedyś popularnym tekstem z Holywood: "I'm free, white and 21" - to kiedyś znaczyło tyle co "wszystko
@Drahearys: Myślę, że procentowo ilość zjadanego mięsa będzie spadać - i z powodów ideologicznych, i z powodów ekonomicznych. Ale bardzo długo nie nastąpi tak, żeby to wegetarianie stanowili większość. Jeśli kiedykolwiek.
i z powodów ideologicznych, i z powodów ekonomicznych
@Ragnarokk: Z ekonomicznych to nie za bardzo. Najtańsze parówki po 8zł/kg, najtańsze mięso mielone czy najtańszy pasztet (podlaski), to nadal tanie i kaloryczne jedzenie. Nawet sera nie kupisz taniej, bo trzeba dać z 15zł/kg.
@kapuczina_corki_somsiada: z nożek galart albo zimne nóżki jak zwał tak zwał. A uszy? Uszy generalnie są w cenie i sprzedaje się je do firm które robią takie suszone gryzaki dla psów. Niektórzy też gotują i obgryzają.
Obejrzałem dość pobieżnie, ale ten sposób dzielenia jest zdecydowanie inny niż tradycyjny polski. Tam mięso dzieli się na małe stekowe porcje. W Polsce wykrawa się duże partie mięśni w celu uwędzenia. Reszta, drobnica do zmielenia i w kiełbasę. ( ͡°͜ʖ͡°) Nie widziałem tu wyciętego mięsa na polędwicę, baleron, szynkę do wędzenia.
@czynmydobro: okej a co to za farba? Jakies zabezpieczenie, zdarty teflon czy po prostu sprzedaliscie syf zmarnowaliscie mu mieso i jeszcze heheszki i wrzucanie czyjejś korespondencji do neta?
@czynmydobro: To do jakich zastosowań sprzedajecie parnik? Jakoś sobie nie wyobrażam innych zastosowań niż spożywcze. Ubrania sobie ludzie gotują? Czy co innego? Takie coś powinno iść do UOKIK, bo jakby się ktoś tą farbą zatruł, to byście mieli konkretnie #!$%@? podejrzewam.
Komentarze (152)
najlepsze
A i jeszcze jedno, nie jestem vege ani nie zamierzam przechodzić bo uwielbiam mięso, ale zastanawiam sie nad jednym od jakiegoś czasu i może wam sie bedzie chciało pomyśleć, jak tak to zapraszam do dyskusji.
Posłużę sie kiedyś popularnym tekstem z Holywood: "I'm free, white and 21" - to kiedyś znaczyło tyle co "wszystko
Myślę, że procentowo ilość zjadanego mięsa będzie spadać - i z powodów ideologicznych, i z powodów ekonomicznych. Ale bardzo długo nie nastąpi tak, żeby to wegetarianie stanowili większość. Jeśli kiedykolwiek.
@Ragnarokk: Z ekonomicznych to nie za bardzo. Najtańsze parówki po 8zł/kg, najtańsze mięso mielone czy najtańszy pasztet (podlaski), to nadal tanie i kaloryczne jedzenie. Nawet sera nie kupisz taniej, bo trzeba dać z 15zł/kg.
To co gość napisał w liście zwaliło nas z nóg - łzy płynęły strugami... bo przecież szkoda żeby łeb się zmarnował (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Polecam list.
@czynmydobro: To do jakich zastosowań sprzedajecie parnik? Jakoś sobie nie wyobrażam innych zastosowań niż spożywcze. Ubrania sobie ludzie gotują? Czy co innego?
Takie coś powinno iść do UOKIK, bo jakby się ktoś tą farbą zatruł, to byście mieli konkretnie #!$%@? podejrzewam.