W Dzień Dobry TVN powtórzono eksperyment Joann Brusco
Jakiś czas temu na wykopie był opisany eksperyment z zestawem Happy Meal. Jedzenie po roku było w nienaruszonym stanie. TVN przechował przez miesiąc jedzenie z 3 różnych sieci fastfood.
Cykuzio z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 168
Komentarze (168)
najlepsze
TerroD odpowiedział 4 tyg. temu
@deni28s:
Naciągane. Jak mają spleśnieć mocno smażone, nasiąknięte tłuszczem frytki?
One po prostu uschły! Tak samo jak w odpowiednich warunkach będziesz trzymał zwykły chleb to też uschnie, a nie spleśnieje.
Poza tym nie wszystko się psuje i to nie musi oznaczać, że jest sztuczne.
-makaron trzymany w suchym miejscu: nawet po roku będzie dobry
-czekolada: też może bardzo długo leżeć
-wszelkiej maści syropy
Jak na razie 100% skuteczności ;D
1. miód
2. wódka
Najprawdopodobniej plesnieja wszyskie produkty zawierajace zageszczacze, wypelniacze a to co ma 100% produktu w sobie po prostu sie zsechnie.
Komentarz usunięty przez moderatora
Po kilkudziesięciu tysiącach lat telewizja na nowo odkryto niezwykle skuteczny sposób na długie przechowywanie żywności - sól+wysuszenie... Już widzę te artykuły na pierwszej stronie Scientific American ...
ŻENADA
Dobrze ze tam nie wrzucili słoika miodu bo by dostali medal odkrywcy.
gdzie Ty jadasz ze Ci pomidora daja do cheeseburgera ?
I tez sama nie pojdzie po serewtke tylko inni maja jej przynosic, ktorzy tez maja swoje zajecia w tym czasie..
"kurczaczki super, nic sie nie stalo".
Moja pierwsza myśl: "To czemu nie spróbujesz kretynko!?" ;)
moze i nie zdrowy ale za to smaczny ;p
i genialna zaprawa przed piciem zjesc dwa podwojne whoopery
z tym spirytusem to nie wiadomo, gdyż nigdy nie stał on tyle czasu przy ludziach i nie został wypity
Jak ktoś wcześniej zauważył - w żywności zapewne były zarodniki - a kiszka, zarodniki były, ale w bułkach i mięsie (bądź "mięsie" jak kto woli) zostały zabite w procesie smażenia/pieczenia. Zostały przetrwalniki, których czas wyjścia z uśpionego stadium może być bardzo zróżnicowany i trwać również powyżej miesiąca. Zarodniki w warzywach
Koncowka jeszcze dziwniejsza.
- Nawet w tym przypadku?
- Nawet (skwaszona mina, wyraznie cos nie po jej mysli)
Frytki usmażone w restauracji mają czas przydatności do sprzedaży 7 minut, a gotowa kanapka - 10 minut. A bułki, które przychodzą zamrożone - ponad rok, po rozmrożeniu ponad 3 dni."
Wszystko się zgadza, oprócz terminu przydatności bułek - nie wiem jak w innych knajpach, ale w maku wynosi on 2 miesiące, a nie rok.
Komentarz usunięty przez moderatora