Unia zakazuje a Polska się zgodziła. Tych przysmaków już nie zjesz?
Polędwica, kiełbaska, szynka, oscypki, ryby... i wszystko inne pachnące wędzarnią od kwietnia odejdzie w Polsce do lamusa. Urzędnikom z Unii Europejskiej przeszkadza, znane od stuleci, naturalne wędzenie. Eurokraci zamiast wędzenia, nakazują producentom wędliny malować ją płynnym chemicznym ...
ssakul z- #
- #
- #
- #
- #
- 58
- Odpowiedz
Komentarze (58)
najlepsze
#bekazlewactwa
Na początku lipca Komisja Europejska poparła wniosek Polski i zdecydowała, że do nowych, bardziej restrykcyjnych wymogów ws. wędzenia nie będą musieli dostosowywać się producenci wędlin wpisanych na listę wyrobów tradycyjnych.
Według danych Stowarzyszenia Rzeźników i Wędliniarzy RP zdecydowana większość zakładów nie będzie miała problemu ze spełnieniem nowych wymagań. Jedynie 2-3 proc. z nich będzie musiało wystąpić o wpisanie swoich produktów na listę, by móc dalej produkować wędliny z zawartością benzopirenów do 5 mikrogramów.
–
@PolakKatolik: czyli informacja nieprawdziwa?
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
@Nicolai: co to za głupie p---------e. Może jest, skąd wiesz, czytałeś jakieś publikacje na ten temat, czy przedstawiasz mądrości chłopa ze wsi?
Nie chcesz mieć raka jajec to nie jedz wędzonego.
Komentarz usunięty przez moderatora
@dajitemka: od czytania twojego trollingu można raka dostać dużo szybciej niż tego raka jajec od wędzonek.